UTA Arad aduce un campion acasă: Valentin Costache se alătură echipei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
UTA Arad a făcut anunțul oficial marți, prin intermediul paginii sale de Facebook, că mijlocașul lateral Valentin Costache a semnat un contract pe un sezon, având opțiunea de prelungire pentru încă un an.

Valentin Costache, în vârstă de 25 de ani, revine astfel în România după o perioadă petrecută în Cipru, la echipa Apollon Limassol. Fotbalistul are un palmares impresionant în Superligă, fiind cvadruplu campion al României și câștigător a două Supercupe și a unei Cupe a României.

În sezonul trecut, Costache a evoluat în 166 de meciuri în Superligă, marcând 16 goluri și oferind 23 de pase decisive. În competițiile europene, el a acumulat 17 prezențe, contribuind cu două assist-uri.

Pe lângă experiența sa internațională, Costache poate mândri cu selecții la naționalele României U17, U19 și U21. În cariera sa, a mai evoluat pentru cluburi de prestigiu din România precum Dinamo București, CS Afumați, CFR Cluj și Rapid București.

UTA Arad a confirmat și alte transferuri semnificative în această vară, întărindu-și lotul pentru noul sezon al Superligii. Printre noile achiziții se numără mijlocașul belgian Benjamin van Durmen, fundașul Cornel Râpă, atacantul Andrei Dumiter, portarul Robert Popa, mijlocașul israelian Loai Halaf, portarul nord-macedonean Dejan Iliev și mijlocașul lateral Alexandru Cîmpanu.

Debutul echipei UTA în noul sezon al Superligii este programat pentru 13 iulie, când va juca acasă împotriva echipei Rapid București, meciul fiind programat să înceapă la ora 19:15.

***

Debutul și ascensiunea la Dinamo București

Costache și-a început cariera fotbalistică la CSȘ Videle, în orașul natal. În 2014, s-a alăturat juniorilor lui Dinamo București. Tânărul fotbalist s-a remarcat rapid la echipa de juniori a lui Dinamo, aducând victoria echipei într-un meci contra rivalei Steaua în martie 2015. De asemenea, a fost convocat în repetate rânduri la naționala U17, însă nu a reușit să se impună în fața lui Ianis Hagi, care era preferat ca titular.

Valentin Costache a debutat la echipa mare a lui Dinamo în Liga I în decembrie 2015, într-un meci terminat la egalitate 1-1 cu CFR Cluj. După pauza de iarnă, a jucat ca titular într-un meci câștigat cu 1-0 împotriva FC Botoșani, unde a înscris unicul gol al partidei și a primit un cartonaș galben pentru celebrarea entuziastă a reușitei. Performanța sa din acel meci a fost remarcată, Gazeta Sporturilor acordându-i nota 7, cea mai mare dintre jucătorii de pe teren, alături de coechipierul său Antun Palić.

Transferul la CFR Cluj și evoluțiile ulterioare

Datorită evoluțiilor sale constante, Costache a atras atenția echipei CFR Cluj, care l-a transferat în toamna lui 2017 pentru suma de 800.000 de euro. La Cluj, deși nu a reușit să se impună ca titular, fiind folosit în principal pe finalurile de meci și trimis ocazional la echipa a doua, a contribuit la succesul echipei în perioada petrecută acolo.

Palmaresul său la CFR Cluj este impresionant, incluzând patru titluri de campion al României (2017–18, 2019–20, 2020–21, 2021–22) și două Supercupe ale României (2018, 2020).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel