USR refuză propunerea lui Grindeanu
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Uniunea Salvați România nu va merge la consultările anunțate de premierul Sorin Grindeanu cu partidele parlamentare, a declarat duminică președintele Uniunii, Nicușor Dan.

"Nu am fost contactat și premierul Grindeanu nu are legitimitatea de a conduce astfel de discuții. În primul rând, a propus două texte de acte normative profund imorale și neconstituționale, în la doilea rând — legiferarea este atributul Parlamentului și nu al primului ministru", a subliniat el.

Liderul USR a amintit că moțiunea de cenzură va fi citită luni în Parlament. "Da, susținem că acest guvern care a greșit în mod fundamental ar trebui să plece", a punctat el.

Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică, în ședință de guvern, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, sâmbătă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constituțională le-a luat și care nu au fost puse în practică vor fi transpuse "în cel mai scurt timp" în cadrul legal, scrie Agerpres.

"E nevoie de (...) o concordanță între ceea ce înseamnă deciziile Curții Constituționale și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curții Constituționale și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am — și folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog—, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu cadrul legal", a afirmat Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel