USR PLUS, o nouă numire CONTROVERSATĂ în Guvern. Irina Alexe, "pensionara de LUX" la 42 de ani, REVINE la MAI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
USR PLUS a venit cu o nouă propunere controversată în Guvernul Cîțu. 

Irina Alexe revine în Guvern la propunerea USR PLUS, care a readus-o la conducerea Ministerului de Interne. Mai exact, USR PLUS a propus-o pe Irina Alexe ca secretar de stat, funcție pe care a mai deținut-o în anul 2016, în Guvernul Cioloș. 

În anul 2016, Irina Alexe era în mijlocul unui adevărat scandal, atunci când s-a aflat că s-a pensionat la vârsta de doar 42 de ani și că încasa, la acea vreme, o pensie de 13.000 de lei. 

Cine este Irina Alexe

Acum, USR PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe are o "experienţă îndelungată juridică şi administrativă", fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a MAI, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română. Este vorba despre un grad profesional echivalent cu cel militar de general cu o stea. Atunci, această funcție a născut mai multe semne de întrebare în condițiile în care este vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. În 2016, presa scria că Irina Alexe a ajuns la MAI în urma insistenţelor lui Vasile Blaga, citează b1.ro

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel