USR critică Jandarmeria: Au ignorat cetăţenii din 10 august
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
USR, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, lansează noi critici la adresa Jandarmeriei, dar şi la adresa ministrului de interne Carmen Dan. Reacţia vine după ce Jandarmeria a anunţat câţi angajaţi au fost sancţionaţi într-un an. 

"Doar la protestul din 10 august, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit datelor ISU București-Ilfov. Mai bine de 60 de oameni au avut nevoie să fie transportați la spital. Aproape 800 de plângeri au fost formulate împotriva jandarmilor, iar procurorii au început urmărirea penală împotriva șefilor acestora.

Înainte de protestul de pe 10 august, în ianuarie 2018, erau difuzate în buclă imagini cu un jandarm care împărțea pumni manifestanților adunați în Piața Universității.

Totuși, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române declară, într-un răspuns oficial, că doar doi jandarmi au fost sancționați disciplinar pentru nerespectarea atribuțiilor de serviciu în perioada februarie 2017 – septembrie 2018. Și doar 10 jandarmi au fost anchetați de către organele interne, deși pe adresa Jandarmeriei au sosit 211 sesizări din partea cetățenilor.

Cu alte cuvinte, Jandarmeria Română, aflată sub papucul lui Carmen Dan, a ignorat sesizările primite de la români!", scriu cei de la USR pe pagina oficială de Facebook. 

Şi anul acesta este anunţat un protest de amploare, tot pe 10 august şi tot în Piaţa Victoriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel