"USL doi şi un sfert" și joaca în deplasare a USR. Diana Tache: S-ar putea să avem surprize şi să creeze un "glob" care să contracareze
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalista Diana Tache și Mugur Civuică au dezbătut subiectul privind posibila alianță PSD-PNL pentru alegerile din 2024 și situația USR.

Discuția, presărată cu fine ironii de toate părțile, a avut loc în emisiunea Miercurea Neagră de la DCNews TV:

Bogdan Chirieac: Aş vrea să încep prin a anunţa ce se coace, din punct de vedere politic - probabil că vor să facă asta tocmai fiindcă vor aluneca grav după majorările de taxe şi impozite-: blocul democratic PSD-PNL, noul USL. Deși "ai mei", USR-iștii, nu au de câștigat, pe de alta parte, ne vom întări mult și vă vom aștepta la cotitură. Dar, altminteri, pentru stabilitatea României, USL-ul ăsta nu ar fi rău.

Mugur Ciuvică: Tocmai v-a trecut un om la PSD, un parlamentar.

Bogdan Chirieac: Nicio formaţiune politică nu este scutită de trădători.

Mugur Ciuvică. Unul a trecut la PSD şi unul la PNL. Sunteți echidistanți aşa, vă pleacă oamenii şi la PNL, şi la PSD.

Bogdan Chirieac: Doamna în care eu am în continuare mare încredere şi pe care o văd şi la Primăria Iași, doamna Cosette Chichirău. Chiar sunt de partea dânsei. La dânsa chiar e regulă.

Mugur Civuică: E febleţea dumneavoastră politică.

Diana Tache: Practic, cu cei doi şi cu doamna Cosette Chichirău - leg şi declaraţia domnului Ciolacu care a spus să nu zicem că blocul ăsta se va numi USL -  va fi blocul USL doi şi un sfert, doi şi un pic aşa. Dar să ştiţi că eu nu sunt de acord cu dumneavoastră şi cu domnul Ciuvică referitor la faptul că vor pierde. S-ar putea să avem surprize şi genul ăsta de bloc să creeze un glob pe partea cealaltă, care să poată să contracareze - pentru că ştiţi că memoria electoratului român este extrem de scurtă, cu toată dragostea.

Și ei au o singură problemă: să fie rău nu ştiu cui, "de ce aşa?", "luaţi mâinile de pe justiţie". Nu contează că nu avem bani, că nu avem lucruri, că este totul în aer. Ceva să fie cumva... "Vrem să nu mai fim umiliţi, vrem jos mâinile de pe justiţie". Cei care trag tare pe schema asta sunt actualii lideri de la PNL cu care eu nu cred că ne vom mai întâlni şi în alegerile de anul viitor, nu cred că actuala conducere a PNL va fi la butonul de comandă, anul viitor. Prin urmare, să vedem ce tip de bloc se face şi, dacă se face, nu cred că va reprezenta o problemă pentru cei pe care îi "susţineţi" dumneavoastră.

Mugur Ciuvică: Sunt de acord cu doamna Tache. USR-ul nu va pierde, pentru că nu are ce să mai piardă, pentru că este la pământ şi, cel mult, poate să ajung în subsolul politicii, dar nu o să ajungă. O să rămână la pământ. Cu bloc sau fără bloc, USR-ul e praf. Aşa că nu are ce să piardă cu bloc, mai mult decât au pierdut până acum.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel