Ursoaică cu trei pui, pe o stradă din Sângeorgiu de Mureş - Mesaj Ro-Alert
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Emanuela Rugină, a anunţat, vineri, că în urmă cu o noapte, o ursoaică cu trei pui a fost semnalată într-o zonă locuită din comuna Sângeorgiu de Mureş, în apropiere de municipiul Târgu Mureş, motiv pentru care populaţia a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

"În data de 4 octombrie, în cursul nopţii, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că în localitatea Sângeorgiu de Mureş, pe strada Cimitirului, a fost sesizată prezenţa unei ursoaice cu trei pui. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei, însă ursoaica în cauză nu a mai fost identificată în zona respectivă. Totodată, nu s-au constatat eventuale pagube sau victime omeneşti. Ursoaica nu a mai fost găsită la faţa locului", a declarat, pentru Agerpres, Emanuela Rugină.

Acesta este al doilea incident legat de prezenţa animalelor sălbatice în localităţi foarte populate din ultimele două zile, după ce în noaptea de 2 spre 3 octombrie, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert care semnala prezenta unui urs pe strada Sârguinţei din municipiul Târgu Mureş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al Judeţului Mureş a anunţat că în ultima perioadă se constată o creştere a prezenţei animalelor periculoase în zone locuite sau frecventate de turişti şi că pentru protecţia cetăţenilor sunt transmise mesaje prin sistemul Ro-Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel