Urme de dinozaur, descoperite într-un restaurant
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Mike B, Pexels
Fotografie de la Mike B, Pexels
Paleontologii au descoperit urme de dinozaur într-un restaurant. 

Paleontologii au confirmat că urmele observate de un client în curtea unui restaurant din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei aparţin unui dinozaur care a trăit în Cretacicul timpuriu, informează luni agenţia Xinhua.

La 10 iulie, Ou Hongtao lua masa într-un restaurant din oraşul Leshan când a observat pe sol, în curtea localului, anumite urme care i-au stârnit interesul.

Fiind pasionat de paleontologie, el a bănuit că urmele ar aparţine unui dinozaur. În seara aceea, l-a contactat pe Xing Lida, profesor asociat la Universitatea de Geoştiinţe din China.

La 16 iulie, Xing a format o echipă de colegi paleontologi şi a realizat o investigaţie la faţa locului.

Ulterior, s-a constatat că urmele au fost lăsate de doi brontozauri din Cretacicul timpuriu.

Potrivit lui Xing, descoperirea este semnificativă prin faptul că este pentru prima dată când au fost găsite urme de dinozaur în oraşul Leshan.

Urmele au fost lăsate de două exemplare de sauropode de opt metri lungime, care s-au deplasat de-a lungul râului în mediul arid din vechiul teritoriu pe care se află în prezent Leshan, cu aproximativ 100 de milioane de ani în urmă.

Dintr-un set similar de sedimente a fost cioplit Marele Buddha din Leshan, cea mai mare statuie din piatră a lui Buddha din lume, care se află la doar 5 km distanţă, a adăugat Xing, conform Agerpres.

Mamut mumificat, descoperit în Canada de niște muncitori: Este magnific!

Rămășițele unui pui de mamut mumificat au fost descoperite pe câmpurile aurifere din Klondike, Canada.

Muncitori de pe câmpurile aurifere din Klondike, în nordul îndepărtat al Canadei, au făcut o descoperire rară: rămăşiţele mumificate ale unui pui de mamut lânos aproape complet, relatează duminică AFP.

"Este magnific şi este unul dintre cele mai incredibile animale mumificate din epoca glaciară descoperite în lume", a declarat paleontologul Grant Zazula într-un comunicat, care s-a declarat încântat de ideea de a afla cât mai multe informaţii despre acest pui, probabil o femelă, numit "Nun cho ga" sau "pui de animal mare", ale cărui piele şi păr sunt intacte.

Rămăşiţele au fost găsite în urma săpăturilor în permafrost la sud de Dawson City, în teritoriul Yukon, la graniţa cu Alaska.

Se crede că animalul ar fi murit în urmă cu peste 30.000 de ani, când zona era cutreierată de mamuţi lânoşi, cai sălbatici, lei de peşteră şi zimbri de stepă uriaşi.

Acesta este primul mamut mumificat aproape complet şi într-o stare de conservare atât de bună descoperit în America de Nord. O parte din rămăşiţele unui pui de mamut, numit "Effie", au fost descoperite în 1948 într-o mină de aur din Alaska, iar un exemplar mumificat vechi de 42.000 de ani a fost descoperit în Siberia în 2007, denumit "Liuba", de aceeaşi dimensiune ca ultimul descoperit.

Teritoriul Yukon este cunoscut în întreaga lume pentru fosilele sale de animale din epoca glaciară, însă "rămăşiţe mumificate cu piele şi păr sunt rareori dezgropate", au declarat autorităţile din Yukon, conform Agerpres.

O specie misterioasă de dinozaur a fost descoperită în Argentina. Paleontolog: Este destul de neobișnuit

Se crede că dinozaurul, numit Guemesia ochoai și identificat doar cu ajutorul unui craniu, aparține unei clade de carnivore cu brațe minuscule cunoscute sub numele de abelisauride, care au trăit odinioară prin Europa, Africa, America de Sud și India, înainte de a dispărea cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel