Unt, preparat acasă: cum să faci un produs natural dintr-un singur ingredient
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Unt, preparat acasă, cum să faci un produs natural dintr-un singur ingredient. Sursa - pixabay.com
Unt, preparat acasă, cum să faci un produs natural dintr-un singur ingredient. Sursa - pixabay.com
Untul natural este bun, în special, pentru sănătatea femeilor.

Pentru ca organismul să beneficieze cu adevărat de acest produs, cel mai bine este să-l faci singur acasă. Există diferite rețete pentru a face unt acasă, dar azi îți prezentăm una simplă.

Acest unt poate fi preparat în 5 minute. Nu este nevoie să gătești o porție mare imediat. La urma urmei, valoarea produsului constă în prospețimea și naturalețea sa, iar  după cum știi, produsele naturale nu pot fi păstrate mult timp.

Sos delicios de cașcaval, gata în 3 minute. Rețeta simplă

Din jumătate de litru de smântână naturală se pot obține 260 grame de unt. Acest unt va avea un gust mai bun decât al celui cumpărat din magazin.

Ai nevoie de smântână grasă de casă și un mixer. Smântâna ar trebui să fie la temperatura camerei. Se toarnă smântâna într-un bol și se bate cu mixerul la viteză mare. După 2 minute, vei vedea cum se desprinde untul. Redu viteza mixerului și vei observa că untul s-a separat de tot.

Omletă mexicană cu avocado: o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă

Clătește unul obținut cu apă foarte rece și folosește-ți mâinile pentru a-l modela într-un singur bulgăre, strângând bine ca să elimini apa. Păstrează untul la frigider. 

 

Paste cu pui și legume, gata în 15 minute: doar pune toate ingredientele într-o tigaie

 

O cină rapidă și gustoasă nu este un vis, ci o realitate. Iată o modalitate interesantă de a găti pastele. Nu trebuie să fierbeți și să prăjiți nimic separat. Totul se gătește deodată într-o tigaie. Și va dura aproximativ 15 minute.

Ingrediente:

250 grame de spaghete,

400 grame de file de pui,

250 grame de roșii cherry,

o jumătate de ardei gras,

3 căței de usturoi,

400-500 ml apă,

4 linguri de ulei vegetal,

30 grame de cașcaval. 

pătrunjel - o legătură,

sare și piper - după gust. 

Metoda de gătire  

Puneți pastele crude într-o tigaie adâncă. Alături, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate și ardeiul tăiați cubulețe. Adăugați fileul de pui tăiat cubulețe, felii de usturoi și verdeața tocată mărunt. Deasupra se presoară sare, piper și boia.

Cum să gătești perfect orezul în 10 minute. Trucurile cu care nu vei da greș

Nu uitați să adăugați și uleiul. Umpleți vasul cu apă, astfel încât să acopere toate ingredientele cu aproximativ jumătate de centimetru. Puneți tigaia pe aragaz, la foc mediu și gătiți 11 minute, amestecând din când în când. La final se presară, cașcaval dat prin răzătoare și verdeață tocată. Poftă bună!

 

Piure de cartofi cu brânză și bacon, la cuptor: o rețetă originală pentru o cină copioasă

 

Dacă ți-a mai rămas piure de cartofi, poți face din el o mâncarea savuroasă și sățioasă: o budincă cu brânză și bacon. Gătește budinca într-o tavă mare pentru copt, deoarece toți membrii familiei vor mai cere o porție în plus.

Piure de cartofi cu brânza și bacon. Ingrediente:

cartofi - 1 kg,

unt - 6 linguri,

smântână - 2 linguri,

bacon - 6 felii,

brânză tare rasă - 1 cană,

lapte - 1 pahar,

sare și piper - după gust,

pătrunjel proaspăt - o legătură.

 

Rețeta, pas cu pas 

 

Curăță și feliază cartofi, apoi pune-i la fiert, cu frunze de dafin, pentru 20 de minute. Scurge apa și aruncă frunzele de dafin.

Într-o tigaie prăjește baconul tocat. Unul topit se adaugă în oala cu cartofi și se mixează un piure omogen. Adaugă, în oala cu cartofi, smântâna și laptele și continuă să mixezi. La final, nu uita de sare și piper.


Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Unge forma de copt cu ulei. Întinde piureul de cartofi pe fundul formei și acoperă-l cu un strat de brânză rasă.

Coace budinca de cartofi timp de 10 minute, până când brânza se topește și începe să se rumenească. La final se adaugă baconul prăjit și se presoară pătrunjel proaspăt. Servește budinca  fierbinte. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel