Data publicării:

Universiada de la Shenzhen: Cristina Bujin, bronz la triplusalt

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Cristina Bujin, bronz la triplusalt
Cristina Bujin, bronz la triplusalt

Cristina Bujin a cucerit medalia de bronz la triplusalt în cadrul concursului de atletism al Universiadei de vară de la Shenzhen (China), cu 14,21 m, după un concurs extrem de echilibrat, în care primele trei clasate au fost despărţite de câte 2 cm.

Medalia de aur a revenit rusoaicei Ekaterina Koneva - 14,25 m, cel mai bun rezultat al carierei, iar cea de argint a fost adjudecată de portugheza Patricia Mamona, cu 14,23 m.

Cea de-a doua reprezentantă a României în această finală, Carmen Toma, s-a situat pe locul 7, cu 13,82 m.

Până acum, în concursul atletic al Universiadei de vară sportivii români au obţinut 2 medalii de bronz, prin Bianca Perie, la aruncarea ciocanului, şi Cristina Bujin, la triplusalt.

Andreea Bogati şi Tudorel Valentin Mavrodineanu au ocupat doar locul 5 în finala probei de perechi mixte din cadrul concursului de gimnastică aerobică. Cu 20,050 puncte, cei doi sportivi români au fost la 200/1000 de italienii Giulia Bianchi/Emanuele Pagliuca, medaliaţi cu bronz. China a luat aurul, iar Rusia argintul.

România a cucerit până acum la Universiada de la Shenzhen 13 medalii, două de aur, patru de argint şi şapte de bronz. Cele două medalii de aur au fost câştigate de gimnastul Flavius Koczi (sol şi sărituri), argintul a fost cucerit de Bianca Pascu (sabie), de gimnastul Marius Berbecar (paralele), de înotătorul Norbert Trandafir (100 m liber) şi de echipa de dans aerobic (Andreea Bogati, Laura Andreea Cristache, Tudorel Valentin Mavrodineanu, Petru Porime Tolan, Anca Claudia Surdu şi Mircea Zamfir), iar cele şapte medalii de bronz de Flavius Koczi (cal cu mânere), judoka Valentin Radu (cat. 90 kg), Violeta Dumitru (cat. 48 kg), de echipa masculină de gimnastică artistică (în componenţa Flavius Koczi, Marius Berbecar, Vlad Cotuna), de echipa feminină de tenis de masă a României (formată din Elisabeta Samara, Ioana Ghemeş şi Anamaria Sebe) şi de atletele Bianca Perie (ciocan) şi Cristina Bujin (triplusalt).

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel