United îl lasă pe Ronaldo să plece. Șefii clubului cred că plecarea sa ar duce la o îmbunătăţire a performanţelor echipei
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Ciprian Petcut
Inquam Photos / Ciprian Petcut
Clubul englez de fotbal Manchester United este dispus să-l lase să plece pe atacantul său Cristiano Ronaldo, scrie marţi presa britanică, citată de ziarul belgian Le Soir.

Potrivit informaţiilor BBC, Talk Sport sau Sky Sports, Manchester United, care anunţase iniţial că Ronaldo nu este de vânzare, s-ar fi răzgândit în urma debutului de sezon foarte slab al "diavolilor roşii", care s-au înclinat sâmbătă cu 4-0 la Brentford. Motivul: prezenţa portughezului ar fi nefastă pentru vestiar, iar şefii clubului cred că plecarea sa, chiar dacă ar lăsa un mare gol în atac, ar duce la o îmbunătăţire a performanţelor echipei, aşa cum explică BBC.

În ceea ce-l priveşte, Cristiano Ronaldo vrea de mai multe săptămâni să plece de la Manchester United pentru juca în Liga Campionilor şi ar putea avea câştig de cauză.

Manchester United a ajuns la şapte înfrângeri consecutive în deplasare, în campionatul Angliei

Echipa de fotbal Manchester United a ajuns la şapte înfrângeri consecutive în deplasare în campionatul Angliei, menţionează BBC, după ce "diavolii roşii" au fost surclasaţi sâmbătă cu 4-0 pe terenul modestei Brentford, scorul final fiind stabilit încă din minutul 35.

Manchester United nu mai avusese o serie de şapte eşecuri în deplasare în campionat din 1936. În acel an, United a înregistrat 11 înfrângeri consecutive pe terenul echipelor adverse.

United nu mai începuse campionatul cu înfrângeri în primele două meciuri de la primul sezon al Premier League, 1992-1993. Acea ediţie s-a încheiat cu victoria grupării de pe Old Trafford.

Olandezul Erik ten Hag este primul antrenor care pierde primele două meciuri pe banca acestei formaţii după John Chapman în 1921.

United a primit patru goluri în şapte meciuri de la startul sezonului 2021-2022. Echipa a încasat de trei ori patru goluri în prima repriză începând din octombrie 2020.

Brentford a obţinut sâmbătă cea mai clară victorie a sa în prima divizie după un 6-1 cu Grimsby Town în aprilie 1938.

În prima etapă, United a cedat acasă cu 2-1 în faţa alte echipe fără mari pretenţii, Brighton.

Ronaldo şi Maguire de la Manchester United, cei mai abuzaţi jucători pe Twitter

Atacantul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo şi coechipierul acestuia, Harry Maguire, au fost cei mai abuzaţi jucători pe Twitter sezonul trecut, potrivit unui raport publicat marţi de institutul Alan Turing şi Ofcom, scrie Reuters.

Conform studiului, aproape trei sferturi din fotbaliştii din Premier League au primit mesaje abuzive, iar unii dintre ei au primit chiar zilnic.

Au fost analizate, printr-un algoritm special, 2,3 milioane de mesaje adresate jucătorilor din Premier League în primele cinci luni ale sezonului trecut. Au fost identificate 60.000 de postări considerate abuzive, 68% dintre jucătorii din Premier League primind cel puţin un mesaj în această perioadă, iar unul din 14 a primit mesaje abuzive zilnic.

Astfel, Ronaldo a primit 12.520 de tweet-uri abuzive în timp ce Maguire a primit 8.954, pe locul trei fiind Marcus Rashford, tot de la Manchester United, care a primit 2.557.

De altfel, opt jucători de la Manchester United s-au clasat într-un nedorit top 10 la acest capitol, lor alăturându-li-se căpitanul Harry Kane (Tottenham Hotspur) şi Jack Grealish (Manchester City).

Totuşi, au existat şi 57% tweet-uri pozitive adresate fotbaliştilor. Ca răspuns, un purtător de cuvânt al Twitter a spus că au fost implementate o serie de măsuri de siguranţă pentru a împiedica astfel de postări să ajungă la destinatari. 'Ne angajăm să combatem abuzul şi nu vom tolera niciodată astfel de postări discriminatorii şi instigatoare la ură', a spus acesta, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel