Ungaria a prelungit starea de urgență cu 90 de zile
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Restricțiile și starea de urgență au fost prelungite pentru încă 90 de zile în Ungaria. 

Parlamentul ungar a prelungit luni cu încă 90 de zile starea de urgenţă decretată ca urmare a pandemiei COVID-19, astfel încât prerogativele excepţionale ale guvernului condus de Viktor Orban sunt extinse până pe 23 mai, relatează agenţiile MTI şi EFE, scrie Agerpes.

Opoziţia a votat împotrivă, acuzând guvernul că a profitat de situaţie pentru a adopta măsuri care exced problema epidemiologică, precum o serie de dispoziţii care ar fi redus finanţarea primăriilor conduse de opoziţie, după cum afirmă parlamentarul socialist Tamás Harangozó.

Au criticat decretul 



La rândul său, Coaliţia Democratică, tot de opoziţie, a criticat decretul care autorizează folosirea oricărui vaccin anti-COVID-19 care a fost inoculat la cel puţin un milion de persoane în lume, decizie prin care este permisă în Ungaria folosirea vaccinului rusesc Sputnik V şi a celui chinez Sinopharm.

În urma livrărilor întârziate a vaccinurilor Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna contractate de Uniunea Europeană, Ungaria a încheiat contracte pentru achiziţia a două milioane de doze de vaccin Sputnik V şi a altor cinci milioane de doze de vaccin Sinopharm. Vaccinarea cu Sputnik V a început pe 12 februarie, iar cea cu Sinopharm ar urma să înceapă miercuri.

Sute de mii de persoane vaccinate



Până în prezent Ungaria a vaccinat 453.457 de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane. În ultimele 24 de ore a înregistrat 2.623 de cazuri de COVID-19 şi 48 de decese asociate acestei boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel