Urmărește emisiunea live
Unele gospodine spală hainele în apă carbogazoasă. Află în ce constă acest truc
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Unele gospodine spală hainele în apă carbogazoasă. Află în ce constă acest truc. Sursa foto: freepik.com
Unele gospodine spală hainele în apă carbogazoasă. Află în ce constă acest truc. Sursa foto: freepik.com
Băuturile carbogazoase pot fi consumate pentru a-ți potoli setea, ci și la unele trebuie din gospodărie.

Gospodinele cu experiență folosesc băuturile carbogazoase atunci când trebuie să scape de petele de pe haine. Desigur, nu este vorba despre toate tipurile de pete.

Dar un lucru poate fi spus cu siguranță: apa carbogazoasă s-a dovedit a fi perfectă în procesul de îndepărtare a petelor.

Hainele sunt murdare și ai rămas fără detergent? Află cum le poți spăla eficient

Dacă te hotărăști să încerci metoda preferată a multor gospodine, vei avea nevoie doar de haina pătată, un lighean pentru înmuiere și apă carbogazoasă. Toarnă lichidul în lighean și înmoaie haina pătată.

În această apă, hainele ar trebui să stea aproximativ o jumătate de oră, după care pot fi scoase, clătite și spălate în mod tradițional: la mașina de spălat sau manual.

Important: această metodă nu este potrivită pentru îndepărtarea petelor de pe hainele albe și deschise la culoare.

Pune sare în grădină: trucul grădinarilor care funcționează de fiecare dată

Este mai bine să folosești apă carbogazoasă pentru a spăla hainele de culoare închisă, care, cu siguranță, nu-și vor schimba culoarea.

Petele de ulei și de grăsime pot fi îndepărtate cu ușurință de pe haine, folosind doar produse pe care le ai la îndemână. Poți îndepărta cu ușurință petele de ulei de pe haine, chiar și fără spălare și înmuiere.

Mai întâi, trebuie să aplici gel de spălat vase pe pată. Cantitatea de gel aplicată ar trebui să fie suficientă, astfel încât să fie bine absorbită de întreaga zonă contaminată a țesăturii.

Trucul pentru curățarea în profunzime a toaletei: bacteriile și mirosurile neplăcute vor rămâne amintire

Când gelul se absoarbe, acoperă pata cu sare și lăs-o să acționeze 10 minute. După aceea, sarea din zona cu pată trebuie curățată cu o periuță de dinți veche și ștearsă cu o cârpă umedă.

Pentru a te asigura că pata grasă a dispărut, poți usca haina cu un uscător de păr. De obicei, pata dispare imediat. Dacă în unele locuri mai sunt vizibile urme de ulei, merită să repeți procedura. În acest fel, petele de grăsime sunt ușor de îndepărtat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel