Unde sunt candidații de la ASE? Cozile au devenit istorie
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Cozile de la înscrierea la Academia de Studii Economice au devenit istorie. Anul 2013 este unul în care ASE nu a reușit nici măcar să ocupe cele 5.200 de locuri la buget și taxă. S-au înscris doar 3.360 de tineri. De vină să fie examenul de admitere sau cariera în economie și-a pierdut atractivitatea?

În anul 2011, ASE a renunțat la examenul de admitere pentru absolvenții de Bacalaureat. Atunci, cozile de înscriere, care se făcea pe bază de dosar, ajungeau până în stradă. Anul acesta, conducerea a decis reintroducerea examenului. De cozi la înscriere nici nu s-a pus problema. Adevărata problemă este neocuparea locurilor la buget și taxă.

„Este evident că unul dintre motivele principale pentru care avem un număr mai mic de studenţi înscrişi decât locuri scoase la concurs este reintroducerea examenului de admitere. Nu regretăm decizia de a organiza examenul, pentru că ne dorim calitate şi nu cantitate în ceea ce priveşte viitorii studenţi“, spune Pavel Năstase, rectorul ASE, potrivit zf.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel