Tătaru, CRITICI: ”Ne-am bucurat prea devreme că putem SPECULA POLITIC. Acum plătim ACEST PREȚ!”. Scenariu SUMBRU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Nelu Tătaru ministrul Sănătății, a recunoscut în direct că România ”s-a grăbit politic” cu deciziile în contextul gestionării pandemiei de Covid-19. 

Nelu Tătaru a făcut în direct la România TV un scenariu sumbru cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în România în contextul creșterii cazurilor de Covid-19. 

”Eu sunt sigur că după toată acea perioadă de vid legislativ, cu toată acea campanie, cu tot corpul medical, vom reuși. După ce am revenit pe o pârghie legală, vom ajunge și la momentul în care să spunem că am trecut hopul. Cred că ne-am bucurat prea devreme și noi, dar și alții că pot specula politic, iar acum plătim acest preț. Suntem într-un moment medical. Va veni momentul economic și pe urmă să discutăm și politic. Cred că ne-am grăbit politic înainte de a termina momentul medical. 

Scenariul făcut de Nelu Tătaru

La 1500 de cazuri pe zi, să spunem, la un 5% cazuri în ATI, 10 zile, înseamnă că adunăm, după calcule în care scădem decesele, scădem cei vindecați, cei care se trec pe secții, ajungem la un surplus de 300 de cazuri în terapie intensivă. Socotiți ce e la 20 de zile. Și atunci putem vedea un viitor sumbru. Vom solicita din ce în ce mai mult personal, despre care trebuie să specificăm că este limitat. Va trebui să gestionăm și anchetele epidemiologice. Înseamnă foarte, foarte multă muncă și adaptare a tot ceea ce înseamnă medicină”, a declarat Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel