Unde completezi formularul de călătorie PLF, obligatoriu din 20 decembrie 2021
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Devine obligatoriu formularul PLF în România, din 20 decembrie 2021. Documentul va trebui completat de persoane care intră în România venind din alte țări, iar formularul va trebui prezentat autorităților române de la punctul de intrare în țară. 

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, formularul este utilizat deja în 18 state ale Uniunii Europene.

„Prin intermediul Formularului pentru Localizarea Pasagerilor, vor fi eficientizate anchetele epidemiologice, astfel că echipele DSP vor putea lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat. Formularul este dezvoltat de STS și trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport pentru persoane pe cale rutieră sau navală”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul ședinței de Guvern.

„Datele completate vor fi accesate doar de angajații autorizați ai DSP și vor fi folosite strict în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice", a explicat Nicolae Ciucă.

 

ATENȚIE: Formularul obligatoriu de călătorie PLF va putea fi completat digital pe platforma plf.gov.ro, dezvoltată de STS.

 

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 în România

Încă două cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate miercuri, 15 decembrie, în România.

Este vorba despre două femei, în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani, din București. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de-a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie.

Ambele persoane sunt vaccinate, starea lor de sănătate fiind una bună.

Până în prezent, în România au fost confirmate zece cazuri cu varianta Omicron. Declarațiile medicului Adrian Marinescu, AICI!

Noua variantă de coronavirus Omicron se răspândește în întreaga lume într-un ritm fără precedent, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform BBC. 

CITEȘTE ȘI: Bilanț COVID-19, 15 decembrie. Peste 800 de noi cazuri de Covid și 88 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 829 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 88 decese, dintre care 17 anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel