Un uselist – căpitanul echipei lui Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Vă amintiți de gluma făcută de francezi la adresa românilor? “Ne trebuie un român căpitan al echipei de fotbal a Franței fiindcă el le va spune adversarilor: Vă rog, dați-mi și mie balonul, e pentru copii”. Probabil că un uselist i-ar putea cere lui Traian Băsescu: “Vă rog dați-mi și mie Puterea, e pentru copii".

Ieri, premierul Emil Boc a anunțat public că va cere Parlamentului comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Formal, premierul respectă regulile. El se adresează Parlamentului, adică reprezentanților poporului într-o chestiune pe care PDL o consideră importantă pentru bunul mers al țării. Parlamentul va decide cu majoritate de voturi, adică democratic, dacă PDL va avea sau nu câștig de cauză.

Informal, decizia de comasare a alegerilor este un atac monstruos la democrație, o încălcare gravă a regulilor și cutumelor în toată lumea democratică. PDL dorește comasarea alegerilor pentru a justifica rezultatul votului, vot pe care urmărește să-l fraudeze în mod masiv. La  nivel de primari, PDL are 40 la sută. La nivel de intenție de vot, PDL are sub 10 la sută și este în scădere. Odată cu comasarea alegerilor ar putea fi justificat mai ușor în fața românilor și mai ales a străinătății un rezultat între 30 și 35 la sută pentru portocalii.

Structura de forță a USL-ul este compusă din parlamentari și aleși locali. Cu actualul bagaj al PDL - corupție, incompetență, dispreț față de români - rațional această uniune politică  nu are cum, în cazul unui vot liber și corect, să obțină sub 50 la sută din sufragii. Dar dacă USL nu e capabil să-și gestioneze propriile voturi împiedicând frauda, cum să ne imaginăm că ar putea să gestioneze România în criză?

Dacă USL nu va reuși prin toate mijloacele parlamentare, extraparlamentare, naționale și internaționale să oprească frauda pusă la cale de PDL - consemnată în proiectul Legii Igaș, înseamnă că alianța social-liberală nu este pregătită să conducă țara.

Puterea nu se cerșește, nu se oferă cadou, se cucerește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel