Un tricou de baschet, vândut la o licitaţie din SUA pentru 320.000 dolari
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Un tricou purtat de legendarul baschetbalist Michael Jordan a fost vândut cu suma record de 320.000 dolari cu prilejul unei licitaţii la Beverly Hills, a anunţat organizatoarea evenimentului, Julien's Auctions House, citată de DPA.

Conform sursei citate, suma de 320.000 dolari este un record pentru vânzarea unui tricou al lui Michael Jordan, în prezent proprietarul echipei de baschet Charlotte Hornets. Este vorba de un tricou purtat în anul 1984 la Chicago Bulls. Jordan a fost primit în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame în 2009, după o carieră de 15 sezoane la Chicago Bulls, cu care a câştigat de şase ori NBA, şi la Washington Wizards.

La aceeaşi licitaţie, un tricou purtat de fostul preşedinte Barack Obama, pe când juca în echipa liceului Punahou din Hawaii a strâns 192.000 dolari. Suma reprezintă un record mondial pentru vânzarea unui tricoul de liceu scos la licitaţie, transmite Agerpres.

Alte două articole sportive, aparţinând superstarului NBA Le Bron James şi fostului jucător de fotbal american Colin Kaepernick, s-au vândut fiecare pentru suma de 128.000 dolari.

Un tricoul al starului Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter în ianuarie, şi-a schimbat proprietarul pentru peste 38.000 dolari.

De asemenea, o torţă olimpică de la JO 1984 de la Los Angeles a fost adjudecată în schimbul a peste 22.000 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel