Data publicării:

Un tată și fiul său de 4 ani au murit într-un atac aerian rusesc asupra Kievului

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik
Un băiețel de 4 ani și tatăl său de 35 de ani au murit în urma unui atac aerian rusesc, când resturi de la o armă doborâtă au căzut peste casa în care locuiau, în apropiere de capitala Kiev, au anunțat duminică oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

Atacul a avut loc în districtul Brovary, situat la nord-est de zona metropolitană a Kievului. Serviciile de urgență ucrainene au declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că un un alt copil de 13 ani se numără printre răniți. Într-un videoclip postat de serviciile de urgență, se vede cum muncitorii îndepărtează cărămidă cu cărămidă în timpul nopții, pentru a scoate corpul copilului de sub dărâmături.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat că locuința a fost lovită de resturi de dronă, însă serviciile de urgență au specificat că era vorba de resturi de rachetă.

„rusia continuă să ucidă oameni”, a postat Yermak pe Telegram, urmând practica de război a Ucrainei de a nu scrie numele Rusiei cu literă mare. „Este necesar să distrugem infrastructura militară a acesteia, pentru că inamicul nu acceptă alte argumente.”

Sursa citată nu a putut verifica independent aceste rapoarte, iar Rusia nu a făcut niciun comentariu imediat. Atât Kievul cât și Moscova neagă că ar viza civili în atacurile lor din acest război, început de Rusia în februarie 2022, care a ucis mii de oameni și a strămutat milioane de ucraineni.

Acest atac vine pe fondul intensificării conflictului din Ucraina, unde forțele ruse și ucrainene continuă să se confrunte de-a lungul liniei frontului, în special în regiunile estice ale țării. În ultimele săptămâni, atacurile aeriene rusești asupra orașelor ucrainene au devenit din ce în ce mai frecvente, vizând atât infrastructura militară cât și cea civilă.

Președintele Zelenski a reiterat recent apelul său către comunitatea internațională pentru a intensifica sprijinul militar și economic pentru Ucraina, subliniind că doar o victorie clară pe câmpul de luptă poate asigura o pace durabilă în regiune. În același timp, eforturile diplomatice continuă, deși perspectivele unei soluții negociate par tot mai îndepărtate pe măsură ce conflictul se adâncește.

Ucraina atacă Rusia de 5 zile

Rusia se confruntă cu lupte intense împotriva miilor de soldați ucraineni care au avansat aproximativ 20 de kilometri în interiorul regiunii Kursk, după ce marți forțele ucrainene au lansat o ofensivă surprinzătoare, luând prin nepregătire armata rusă, care era slab desfășurată în zonă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aceste acțiuni au scopul de a "muta războiul pe teritoriul agresorului." Declarația sa, făcută în discursul video de sâmbătă seara, vine după ce oficialii de la Kiev au evitat anterior să comenteze incursiunile militare în această regiune, deși acestea au început acum cinci zile.

Zelenski a subliniat că armata ucraineană desfășoară operațiuni decisive pentru a aduce conflictul pe teritoriul Rusiei, menționând în mod special rolul generalului Sîrski, comandantul apărării.

"Ucraina demonstrează că este capabilă să facă dreptate și să exercite presiunea necesară asupra agresorului," a afirmat Zelenski, referindu-se la operațiunile din Kursk. În discursul său, președintele ucrainean a abordat și pregătirea unor noi măsuri menite să limiteze capacitățile Rusiei, inclusiv prin sancțiuni internaționale coordonate cu aliații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel