Un tânăr din Harghita și-a dat foc la apartament. A stropit pereții cu motorină 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Nouă persoane și-au pierdut viața în incendii de locuințe.
Nouă persoane și-au pierdut viața în incendii de locuințe.
Un bărbat din Harghita a fost reținut după ce și-a incendiat intenționat apartamentul. Inițial s-a crezut că focul a izbucnit accidental 

Un bărbat de 29 ani a fost reţinut de poliţişti pentru distrugere, duminică, după ce şi-ar fi incendiat apartamentul situat în Harghita-Băi, localitatea componentă a municipiului Miercurea-Ciuc.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, inspector principal de poliţie Robert Costan, autorităţile au fost sesizate, sâmbătă, despre faptul că într-un imobil din Harghita-Bai a izbucnit un incendiu.

Din cercetările preliminarii a reieşit că incendiul ar fi izbucnit accidental, pe fondul folosirii necorespunzătoare de către bărbatul de 29 de ani a unui combustibil lichid pentru a aprinde focul la o sobă.

S-a enervat pe familie



Ulterior, în cursul zilei de duminică, în urma extinderii cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale, "s-a constatat faptul că bărbatul din Miercurea-Ciuc, pe fondul unei stări de nervozitate determinată de unele neînţelegeri familiale, ar fi stropit pereţii imobilului cu substanţa inflamabilă, după care i-ar fi dat foc".

Poliţiştii de investigaţii criminale au dispus reţinerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Suspectul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a IPJ Harghita, urmând ca ulterior să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive, a mai precizat inspector principal de poliţie Robert Costan.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a informat, sâmbătă, că focul a izbucnit într-un bloc cu 12 apartamente, iar până la sosirea pompierilor se autoevacuaseră din imobil 20 de persoane, având în vedere faptul că incendiul se manifesta generalizat în apartamentul situat la etajul al doilea.

Mai multe echipaje au intervenit pentru stingerea focului, ISU Harghita precizând, sâmbătă, că din primele cercetări, incendiul a fost provocat intenţionat de către proprietar, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel