Data publicării:

Un tânăr de 22 de ani a murit înecat la Vama Veche. Alte patru persoane au fost salvate

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Valurile Mării Negre au mai făcut o victimă, de această dată la Vama Veche.

Un turist în vârstă de 22 de ani a murit înecat, iar alte patru persoane au fost salvate din mare, duminică, la Vama Veche, conform Agerpres.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa a informat că cinci persoane aflate în pericol de înec au fost scoase din mare, la Vama Veche, una dintre ele fiind inconştientă, în stop cardio-respirator. La faţa locului au fost mobilizate două echipaje ale SAJ, elicopterul şi un echipaj de la SMURD.

Persoana aflată în stare de inconştienţă, un turist de 22 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de cadrele medicale, fiind înregistrat decesul. Celelalte patru persoane salvate din mare nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Se cere înființarea Poliției Plajelor

 

"Noi am făcut tot ce se putea, că ar trebui în cursul toamnei să ne așezăm toți, toate autoritățile implicate, la o masă rotundă și să punem cap la cap un program pentru tot litoralul. Eu am fost militar și stiu ce înseamnă un plan. Să reînființăm Politia plajelor, nu se mai fură, nu se mai bate nimeni, nu se mai îneacă pentru că măsurile pecuniare le ia Poliția. Avem 10.000 de polițiști locali, să intre pe plajă, că nu se mai poate așa. 

În Germania, când e steag roșu, toată lumea se retrage de pe plaje, cine intră în apă vine poliția și îl amendează, de la 200 de euro la 1.000 de euro", a declarat Vasile Borteş, conform Adevărul. 

„În Mamaia nu a fost atât de aglomerat ca în anii trecuți. A fost un sezon atipic, cu temperaturi foarte ridicate, cu perturbări ale frontului atmosferic, cu furtuni iscate din senin. Cei care au venit la mare, nu au ieșit din tiparul obișnuit. Majoritatea nu știu să respecte marea. Este adevărat că a fost acea zi fatidică la Mamaia, în care au fost curenți puternici și vânt, și în care s-au înecat trei persoane. Noi am făcut tot se s-a putut. Nu ne-am întâlnit în 22 de ani de zile cu așa ceva”, a spus și Gabriel Bălan, președintele Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și a Salvamarilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel