Un stadion din România ar putea purta numele lui Pele. Președintele FIFA a făcut anunțul/ video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Gianni Infantino, președintele FIFA, a anunțat că le va cere tuturor ţărilor membre (printre care și România) să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor.      

Infantino a venit în Brazilia pentru a-i aduce un omagiu celui pe care mulţi îl consideră cel mai mare fotbalist din toate timpurile, pe stadionul Vila Belmiro al clubului FC Santos, la care 'Regele' Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei.

'Vom cerere tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor', a declarat cu această ocazie preşedintele FIFA.

Alături de alţi conducători ai fotbalului, Infantino a fost unul dintre primii care s-au recules luni dimineaţă lângă sicriul lui Pele, care a fost depus la centrul terenului stadionului pe care brazilianul a scris o parte din legenda sa.

'Suntem plini de tristeţe. Pele este etern, este unul dintre simbolurile mondiale ale fotbalului', a adăugat el.

La sediul FIFA din Elveţia, toate drapelele au fost coborâte în bernă, vineri, la o zi după anunţul decesului triplului campion mondial, care s-a luptat mai bine de un an cu un cancer de colon.

Mai multe sute de persoane au venit luni la stadionul lui FC Santos, pentru a-i aduce un omagiu lui Pele, care va fi înmormântat marţi, în cadrul unei ceremonii restrânse, după o procesiune pe străzile din Santos, scrie Agerpres.

Trupul neînsufleţit al brazilianului Pele a fost adus pe stadionul din Vila Belmiro, care aparţine echipei Santos. 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost adus luni la stadionul din oraşul Santos, pentru un priveghi de 24 de ore, în cursul căruia fanii îi vor putea aduce un ultim omagiu legendarului fotbalist brazilian, care a încetat din viaţă în urmă cu patru zile, informează AFP.

Conform clubului Santos FC, la care Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei, sicriul va fi depus la centrul terenului arenei din Vila Belmiro, care îşi va deschide porţile la ora locală 10:00 (15:00 României), iar intrarea pe stadion va fi permisă "fără întrerupere" până marţi la ora locală 10:00.

Acest priveghi va fi urmat de o procesiune pe străzile din Santos, oraş situat la 75 km sud-est de Sao Paulo, înaintea ceremoniei funerare la care vor lua parte doar membrii familiei lui Pele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel