Un șofer din Iași are voie să iasă din casă doar între orele 8 și 16. De ce s-a luat această decizie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un șofer din Iași care are voie să iasă din casă doar între orele 8 și 16. Află în articol cum a ajuns în această situație.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Iași a reușit să-i convingă pe judecători să-l trimită în arest la domiciliu după ce a urcat beat la volan și a comis mai multe încălcări. Totuși, beneficiază și de o excepție. Are voie să iasă din casă între orele 8 și 16, scrie Ziarul de Iași.

Șoferul ieșean "a încălcat aproape orice normă legală care i-a fost la îndemână", potrivit magistraților. De obicei instanțele aplică în cazul șoferilor pedepse cu suspendarea executării, însă acest tânăr ar fi acumulat prea multe încălcări în trafic. Incidentul cel mai recent s-a petrecut pe 22 noiembrie anul trecut.

"Tânărul de 24 de ani se afla la volanul unui Opel și a ajuns pe contrasens, acroșând un Renault Symbol, oprit la culoarea roșie a semaforului," se arată în motivarea sentinței. Acesta se afla într-o "stare vădită de ebrietate" și a încercat să fugă de la fața locului, mai arată motivarea instanței. Mai mult decât atât, acesta ar fi încercat să îi înfrunte pe polițiștii sosiți la fața locului.

Ce au descoperit anchetatorii

Și asta nu este tot. Ulterior, anchetatorii au descoperit că nu era prima oară când șoferul conducea sub influența alcoolului. În anul 2020 el a fost condamnat la un an și două luni de închisoare pentru același lucru. Atunci executarea pedepsei a fost suspendată, dar de această dată, în contextul în care termenul de supraveghere se încheiase de doar un an, șoferul a fost judecat ca recidivist.

Judecătorii au subliniat faptul că, „în pofida circumstanțelor favorabile și a clemenței de care se bucurase anterior, el își reiterase comportamentul infracțional."

Așa se face că bărbatul a fost condamnat la "2 ani și 11 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenție". Magistrații Judecătoriei au dispus menținerea lui în stare de arest la domiciliu și au decis să îi permită să iasă din casă doar pentru a merge la serviciu, conform programului de lucru, între orele 8-16. Șoferul a depus contestație la Curtea de Apel, care va fi analizată începând cu 9 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel