Un român l-a păcălit pe patronul unui magazin cu 14.500 de lei, după ce s-a dat reprezentant al unui serviciu de plăți „sigure” cu cardul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un brașovean a reușit să-l păcălească pe patronul unui magazin din Alba cu 14.500 de lei.

Un bărbat din Brașov a reușit să păcălească angajata și administratorul unui magazin din orașul Ocna Mureș, după ce și-a atribuit la telefon o identitate falsă.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a identificat și reținut un bărbat de 30 de ani din comuna Lisa, județul Brașov, acesta fiind bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

El i-ar fi sunat pe administratorul și pe angajata unui magazin din orașul Ocna Mureș și, după ce și-a însușit calitatea falsă de reprezentant al unui serviciu de plăți, le-ar fi cerut celor doi să îi comunice mai multe coduri pentru achiziționarea de carduri paysafe, în valoare totală de 14.500 de lei.

La locuința acestuia au fost găsite mai multe bunuri și bani

Pe 20 decembrie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au percheziționat locuința bărbatului, de unde au ridicat telefoane mobile și cartele SIM care ar fi fost folosite în activitatea infracțională. De asemenea, au fost găsite și sume importante de bani.

Prejudiciul a fost restituit persoanei păgubite, conform Biz Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel