Un român a fost împușcat mortal de un polițist în Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un român aflat în Franța a fost împușcat mortal, marți seară, de un polițist. Tragedia a avut loc în localitatea Montgeron,  departamentul francez Essone (sudul Parisului). Omul legii a tras asupra românului în timpul unui control al actelor de identitate, a informat o sursă apropiată de anchetă.

Marți seară în jurul orelor 19:00 (20:00, ora României), trei indivizi "aflați sub influența alcoolului și destul de enervați" au provocat un scandal pe străzile din Montgeron, transmite sursa citată, conform Agerpres.

Membri ai poliției municipale s-au deplasat la fața locului, dar, din cauza agresivității de care ar fi dat dovadă cei trei, au chemat o echipă a poliției naționale.

Confruntați cu violența de care ar fi dat dovadă cei trei, unul dintre polițiști a făcut inițial uz de flash-ball (armă neletală cu gloanțe din cauciuc). În aceste condiții, doi dintre cei trei indivizi au răspuns somațiilor și "au acceptat să fie percheziționați, însă al treilea a refuzat".

Potrivit primelor informații, el i-ar fi amenințat pe reprezentanții forțelor de ordine și, "cu o sticlă spartă în mână", s-a îndreptat spre unul dintre polițiști, a adăugat sursa citată.

În circumstanțe care urmează a fi stabilite de anchetă, polițistul a făcut uz de arma de foc din dotare și a tras asupra acestui individ, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franța, care, în ciuda intervenției echipei de prim-ajutor, a decedat pe loc.

Ceilalți doi bărbați au fost reținuți și plasați în arest temporar. Inspecția generală a poliției naționale (IGPN, "poliția poliției") a fost sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel