Un român a fost făcut sfânt de Papa Francisc
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Papa Francisc
Papa Francisc

Un român a fost numit sfânt. Este vorba despre un preot martir din perioada regimului comunist. Papa Francisc a semnat, miercuri, decretul de beatificare a Monseniorului Vladimir Ghika.

„Părintele Papa Francisc a semnat miercuri, 27 martie 2013, decretul prin care recunoaște <<martiriul slujitorului lui Dumnezeu Vladimir Ghika, preot diecezan; născut la Istanbul (Turcia) la 25 decembrie 1873 și ucis din ură față de credință la Bucureşti (România) la 16 mai 1954>>. Astfel, Vladimir Ghika, preot catolic și principe român, va fi ridicat curând la cinstea altarelor și înscris în rândul fericiților și sfinților Bisericii Catolice”, informează Arhiedieceza Romano-Catolică de Bucureşti, potrivit realitatea.net.

Monseniorul Vladimir Ghika a fost un preot romano-catolic. El a fost arestat la 18 noiembrie 1952, în plină prigoană a regimului comunist împotriva Bisericii Catolice. Totul s-a întâmplat pe o stradă din Bucureşti, în timp ce Vladimir Ghika ieşea din casa unei bolnave căreia îi administrase Sfintele Taine. După un an de anchete şi torturi, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Avea 80 de ani. Slăbit, înfometat şi suferind, a încetat din viaţă în închisoarea din Jilava doi ani mai târziu, la 16 mai 1954.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel