Un renumit scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un renumit scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19 / Foto: Pixabay
Un renumit scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19 / Foto: Pixabay
Un celebru scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19.

Scriitorul Michel Host, laureat al Premiului Goncourt, cea mai importantă distincţie literară franceză, a murit duminică la Paris după ce s-a infectat cu COVID-19, au anunţat marţi surse din anturajul său, relatează  Agerpres, citând AFP.

Cine a fost Michel Host



Michel Host a câştigat Premiul Goncourt în 1986 cu romanul "Valet de nuit", despre un antierou care rătăceşte prin Paris şi îşi caută tatăl dispărut. Cartea, care a divizat criticii, a generat vânzări modeste pentru un Goncourt: 70.000 de exemplare, a afirmat Le Figaro 20 de ani mai târziu.

Născut Yves Chavatte în 1942 la Furnes (Belgia) din părinţi francezi, acest scriitor a păstrat toată viaţa o mare discreţie. Specialist în literatura "Secolului de Aur" (secolele al XVI-lea şi al XVII-lea), Michel Host era, la momentul acordării premiului, profesor la Centrul Naţional pentru Învăţare la Distanţă (Cned).

Primul său roman



El s-a făcut remarcat în 1983 cu un prim roman de 700 de pagini, "L'Ombre, le Fleuve, l'Eté", în care o tânără americană aflată la un pas de moarte evocă vocile, feţele şi evenimentele care i-au marcat scurta existenţă.

Ulterior, el a avut o carieră de romancier, nuvelist şi poet, fiind publicat de edituri precum Fayard şi Calmann-Lévy. Cel mai recent, Michel Host a fost cronicar al revistei online "La Cause littéraire".

"El ne-a luminat cu umorul său, cu perspicacitatea sa, cu imensa sa cultură literară", a scris directorul acestei reviste, Léon-Marc Lévy, salutând "un scriitor remarcabil şi un excelent traducător de spaniolă".

România a pierdut-o recent pe romanciera Ileana Vulpescu

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit pe 12 mai.

”LA DESPĂRȚIREA DE O MARE SCRIITOARE... A plecat dintre noi ilustra romancieră (”persoană care scrie romane”) care a fost ILEANA VULPESCU. Niciun rând, niciun cuvânt în media. Dacă cel care s-a sfârșit ar fi fost un vestit manelist, steagurile ar fi fost atârnate în bernă și s-ar fi cerut decretarea doliului național. România!...”, a fost tristul anunț făcut de scriitorul Radu F. Alexandru.

VEZI ȘI: Ileana Vulpescu a murit. H.D. Hartmann: Pierderea sa, una din loviturile care anunţă sfârşitul epocii unei mari generaţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel