România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 06 oct, 10:23
Un profesor a fost DEMIS din funcție pentru că a vorbit elevilor despre independență
Foto: Agerpres
Un profesor de școală primară a fost demis din funcție pentru că a vorbit elevilor despre independență.

Un profesor din Hong Kong a fost demis din funcție după ce a folosit materiale pentru independență la clasă, pentru a-i învăța pe elevii săi despre conceptele de libertate de exprimare și independență. Biroul educațional l-a acuzat pe profesor de un act premeditat care încalcă mini-constituția din Hong Kong, Legea fundamentală, prin „răspândirea unui mesaj despre independența Hong Kong-ului”.

Mass-media locală a spus că profesorul a arătat clasei un videoclip cu un activist pro-independență și le-a pus apoi elevilor întrebări, inclusiv „ce este libertatea de exprimare” și „conform videoclipului, care este motivul pentru care pledează pentru independența Hong Kong-ului?".

 

Profesorii - piatra de temelie a protestelor?!

 

Biroul educațional a declarat că mai mulți profesori au fost avertizați cu privire la acest incident. Între iulie 2019, când au început protestele în masă și august anul acesta, biroul a primit 247 de plângeri cu privire la presupusa implicare a profesorilor în proteste. Dintre cele 204 de anchete încheiate, 33 au avut ca rezultat mustrări sau scrisori de avertizare către profesori, iar biroul nu a exclus demiterea pentru cei care au comis abateri grave.

 

Pledarea pentru independență în Hong Kong este acum ilegală, în conformitate cu legea securității naționale impusă de Beijing cu mai mult de trei luni în urmă. Legea formulată pe larg și deficitar a atras condamnarea internațională, a dus la zeci de arestări și a provocat un efect îngrozitor în școli și în mediul academic.

Șeful executivului din Hong Kong, Carrie Lam, care a provocat o represiune împotriva disidenților și opoziției din regiune și, totodată, a declarat că acest caz este o „chestiune foarte gravă”, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro