Un prinț a dus 2.000 de doze de vaccin anti-Covid în secret, în Nepal. Ce voia să facă
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 Martie 2021, 15:30
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un prinț din Bahrain a dus 2.000 de doze de vaccin anti-Covid în secret, în Nepal.

Un prinț din Bahrain, care dorește să escaladeze Everestul, a dus 2.000 de doze de vaccin anti-Covid în secret, în Nepal. El nu avea o aprobare oficială pentru a aduce aceste vaccinuri, iar autoritățile anchetează acum acest caz, relatează Agerpres.

Şeicul Mohamed Hamad Mohamed Al Khalifa, care a sosit luni la Kathmandu, intenţiona să doneze dozele de vaccin AstraZeneca unui sat, potrivit ambasadei Nepalului în Bahrain.

Dozele de vaccin "au fost introduse însă în ţară fără a urma procedura necesară şi fără autorizarea prealabilă a biroului nostru. Cercetăm şi vom decide dacă pot fi utilizate", a declarat miercuri pentru AFP Santosh KC, purtătorul de cuvânt al departamentului de administrare a medicamentelor.

Prinţul şi echipa sa, care include membri ai Gărzii Regale din Bahrain, s-au întors în Nepal, unde escaladaseră deja două vârfuri din Himalaya în luna octombrie, Manaslu (8.163 metri), al optulea cel mai înalt vârf din lume, şi Lobuche (6.119 metri).

Nepalul și-a deschis granițele pentru alpiniști

La momentul respectiv, autorităţile acordaseră o autorizaţie specială şeicului şi grupului său de intra în ţară, în pofida închiderii frontierei din cauza epidemiei de coronavirus. Nepalul şi-a deschis acum graniţele pentru alpinişti, iar prinţul şi echipa sa au fost printre primii sosiţi.

Absenţa excursioniştilor şi a alpiniştilor străini a afectat semnificativ economia acestei ţări sărace, unde turismul reprezintă 8% din PIB şi generează peste un milion de locuri de muncă, conform World Travel and Tourism Council.

Alpiniştii trebuie să fie plasaţi însă într-o carantină de şapte zile şi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 înainte de a-şi începe expediţia. Nepalul şi-a început campania de vaccinare în luna ianuarie după ce a primit un milion de doze de vaccin AstraZeneca din India

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?