Data publicării:

Un președinte al Comisiei de la Veneția, șocat când a auzit că imaginea României în Italia e proastă

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie. Ceremonii militare şi religioase - program anunțat de MApN / Foto ilustrativ de OnofreiD de la Pixabay
Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie. Ceremonii militare şi religioase - program anunțat de MApN / Foto ilustrativ de OnofreiD de la Pixabay
Există ideea că unii români vorbesc țara noastră de rău mai mult decât ar face-o altcineva.

Există români care se pricep de minune să-și discrediteze țara. De fapt, străinii nu au o părere proastă despre noi. Dar noi ne-o facem cu mâna noastră. Un exemplu în acest sens l-a dat profesorul Alfred Bulai în emisiunea pe care o realizează alături de jurnalistul Val Vâlcu la DC News.

„În urmă cu 10-15 ani, pe vremea când eram la Agenția de Strategii Guvernamentale, am avut o întâlnire cu președintele Comisiei de la Veneția. Era în perioada Guvernului Tăriceanu. Vorbeam cu acest om care avea o experiență uriașă pe comunicarea publică în Italia. Într-o discuție, am adus vorba că imaginea României în Italia este proastă. Și omul, când m-a auzit, s-a uitat așa la mine și a zis: „Cum adică este proastă?! De unde ați tras concluzia aceasta?!”

Și mi-a dat un exemplu absolut șocant. Mi-a zis: „Eu am încredere atât de mare în duduia X româncă încât i-am dat-o pe mama să aibă grijă de ea. Cum aș putea să am o părere proastă despre români?!”, a povestit sociologul Alfred Bulai în emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Alfred Bulai: Elitele sunt nemulțumite de România. Acuză populaţia

 

Sociologul Alfred Bulai a vorbit la emisiunea "Nod în Papură" de la DC News TV despre cum "elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi". 

După o discuție despre numărul mare de oameni care au ieșit în stradă să sărbătorească Ziua Națională, sociologul Alfred Bulai a afirmat că "sentimentul național există la o mare parte a României."

Din păcate însă, a adăugat Alfred Bulai, "mai degrabă conducătorii au un sentiment de jenă față de țară."

"Elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi. Elitele chiar culturale sunt nemulțumite de România, alea politice nici nu mai zic...", a spus sociologul.

În continuare, Alfred Bulai a povestit că a aflat de la cineva care a fost la Washington, "la o întâlnire de asta româno-americană" că "toți românii au vorbit de rău România". "Eram siderat... am avut impresia că asta se dorește acolo.", a precizat el. 

"Acest gen de comportament e general, e mai vechi, nu a fost creat acum. Din păcate, acum, elita nemulțumită că trăiește în România acuză populația, ceea ce e cu totul și cu totul sinistru.", a mai spus Alfred Bulai. 

De asemenea, el a amintit că a văzut politicieni care i-a făcut pe nevaccinați "tâmpiți", când 70% din populație nu se imunizase. "Băi, asta e țara ta!", a afirmat sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel