Un preot catolic a făcut mii de botezuri incorecte. A demisionat după 20 de ani de activitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un preot catolic a botezat greșit mii de copii timp de 20 de ani / Pexels
Un preot catolic a botezat greșit mii de copii timp de 20 de ani / Pexels
Un preot cu 20 de ani vechime a demisionat, după ce s-a dovedit că mii de slujbe de botez au fost efectuate incorect de către acesta. 

Părintele Andres Arango, care a slujit până de curând în Dioceza Romano-Catolică din Phoenix, Arizona, a demisionat ca urmare a dovezilor conform cărora acesta efectua slujbe de botez incorect, rostind fraze în mod eronat. Acesta spunea, se pare, "te BOTEZĂM în numele Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh". 

Se pare că folosirea persoanei I plural, "noi te botezăm", invalidează botezul. Se pare că preotul trebuia să folosească persoana I singular în exprimare. 

"În acest caz, nu doar că preotul nu poate modifica formula sacră aşa cum îi place, dar nici nu poate declara că acţionează în numele părinţilor, naşilor, rudelor sau prietenilor copilului, nici în numele adunării din Biserică. El lucrează doar în numele lui Hristos", a transmis Biserica, conform Newsweek

Nu se ştie exact numărul de botezuri efectuate de preot, dar un purtător de cuvânt al diocezei la care slujea acesta a spus că "este vorba de mii de botezuri". 

Episcopul din Phoenix, Thomas Olmsted, a informat deja congregaţia despre invalidarea botezurilor. 

"Mă îndoiesc că părintele Andres a avut vreo intenţie să rănească sau să îi priveze pe enoriaşi de taina botezului. În numele bisericii noastre, vă spun că îmi pare rău de această eroare şi fac apel la toţi enoriaşii să facă toate demersurile pentru a remedia situaţia", a transmis acesta. Se pare că enoriaşii au fost îndrumaţi să se programeze pentru un nou botez. 

O fetiță s-a ales cu numele Lasagna, după botez. Mama: "Sunt speriată că lumea va râde de ea"

O tânără mamă a povestit cum fetița ei s-a ales cu numele de "'Lasagna", celebrul fel de mâncare italienesc, după botez.

"Eu și soțul meu i-am urat bun venit primul nostru copil acum nouă săptămâni. Aflasem că va fi fetiță și ne-am hotărât repede că va primi numele Elizabeth. Prenumele ei trebuie să fie inițial Jane, având intenția să o numim EJ, dar când eram însărcinată în șapte luni soacra mea pierduse lupta cu cancerul la sân. Numele ei era Anya (pronunțat „Ahn-Yuh”). Am iubit-o, așa că m-am oferit să schimb prenumele fetiței din Jane în Anya. Soțul meu și familia lui au fost impresionați de această decizie și astfel fiica noastră a primit numele Elizabeth Anya Jane", a mărturisit femeia. VEZI MAI MULTE AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel