Un porumbel a ajuns din SUA în Australia, unde a încălcat carantina și va fi eutanasiat
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 14 ian 2021, 14:59
WhatsApp
Porumbelul va urma să fie eutanasiat din cauza riscului biologic. Foto: Free-Photos pe Pixabay
Porumbelul va urma să fie eutanasiat din cauza riscului biologic. Foto: Free-Photos pe Pixabay
Un porumbel din SUA a parcurs aproape 15.000 de km și a ajuns în Melbourne, Australia, încălcând regulile stricte de carantină.

Conform Agerpres, Kevin Chelli-Bird, un locuitor din Melbourne, a găsit în fața locuinței sale un porumbel epuizat, în a doua zi de Crăciun, potrivit mass-media australiene.

Pasărea purta un inel pe unul dintre picioare, fapt care a permis autorităților australiene să descopere că „Joe”, supranumit astfel după noul președinte american, fusese declarat dispărut după o cursă de porumbei voiajori organizată în luna octombrie în Statele Unite.

Datorită inelului, australienii au reușit să îl identifice pe stăpânul lui „Joe”, care locuiește în statul american Alabama. „Credem că în timpul cursei, el a deviat de la traseu, s-a îndreptat spre ocean, a aterizat pe un vapor și a fost adus aici”, a declarat Kevin Chelli-Bird. „Poate că se săturase de Donald Trump și a decis să plece”, a glumit australianul.

Această călătorie de proporții epice nu le-a făcut însă să zâmbească pe autoritățile locale, deoarece pasărea a încălcat măsurile foarte stricte ce reglementează intrarea pe teritoriul australian.

„Întrucât porumbelul nu a fost pregătit legal pentru import, statutul sanitar al acestei păsări și al tuturor celor cu care a intrat în contact de la plecarea sa și până la sosire este necunoscut”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Agriculturii din Australia într-un comunicat. „Evenimentul constituie un risc în termeni de biosecuritate pentru fauna aviară australiană și pentru industria noastră avicolă”, a adăugat ea. Astfel, porumbelul va fi eutanasiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?