Data publicării:

Un nou tur de scrutin într-o comună din Apuseni. Candidații, în situație de balotaj

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Cei aproape 900 de locuitori din comuna Poșoga sunt chemați la un nou tur de scrutin pentru alegerea primarului.

Locuitorii din comuna Poșaga (județul Alba) sunt așteptați la un nou tur de scrutin, pe 23 iunie, pentru a-și alege primarul, după ce în urma alegerilor din 9 iunie cei doi candidați înscriși în cursă au obținut același număr de voturi, scrie Agerpres.

Conform unei hotărâri adoptate miercuri de către Biroul Electoral Central, în Circumscripția Electorală nr. 56 Poșaga se organizează un nou tur de scrutin pentru funcția de primar în data de 23 iunie, pentru candidații aflați în situație de balotaj, respectiv Aurelia Popa, candidat din partea PSD, și Ionel Bulgăr, propus de PNL.

Cei doi candidați vor fi înscriși pe buletinele de vot în ordinea utilizată la scrutinul din 9 iunie, respectiv Aurelia Popa și Ionel Bulgăr.

Listele electorale permanente vor cuprinde, dacă e cazul, și persoanele care împlinesc 18 ani în perioada 10 iunie - 23 iunie.

La alegerile din 9 iunie, din cei 890 de alegători înscriși pe liste, au fost prezenți 703, reprezentând 78,98%. Numărul voturilor nule a fost de 13.

Potrivit rezultatelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, cei doi candidați au obținut fiecare câte 345 de voturi.

Liberalul Ionel Bulgăr este primar în Poșaga din anul 2012, în mandatul 2008 - 2012 fiind viceprimar.

Citește și: BEC, noi rezultate parțiale la alegerile locale și europarlamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel