Un nou grup de ostatici israelieni a fost eliberat de Hamas, susțin surse apropiate grupării islamiste
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @goffkein
FOTO: Freepik @goffkein
”Cel de-al șaselea  grup” de ostatici a fost eliberat în cadrul acordului dintre Israel și Hamas.

O sursă apropiată a grupării Hamas a declarat, miercuri seara, pentru AFP că mişcarea islamistă palestiniană a predat ”cel de-al şaselea grup” de ostatici israelieni, eliberaţi în cadrul unui acord cu Israelul, Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), relatează AFP, scrie Agerpres.

Amintim că începând de vineri, 24 noiembrie, a intrat în vigoare armistițiul între Israel și Hamas, care include o încetare a focului, cât și eliberarea de ostatici israelieni, luați de către gruparea Hamas în atacul din 7 octombrie.

Astfel, în fiecare seară începând de vinerea trecută, aproximativ zece ostatici israelieni, toţi femei şi copii, au fost eliberaţi de Hamas în Fâşia Gaza.

În schimb, de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni, de asemenea femei şi tineri cu vârsta sub 19 ani, sunt eliberaţi din închisori israeliene.

Două femei de naționalitate rusă, între ostaticii ajunși în Egipt

Două femei de naţionalitate rusă eliberate de Hamas în Fâşia Gaza au sosit miercuri în Egipt prin punctul de trecere Rafah, a informat agenţia de presă egipteană Al-Qahera News.

Yelena Trupanov, 50 de ani, şi Irena Tati, 73 de ani, potrivit biroului premierului israelian Benjamin Netanyahu, au fost predate miercuri de Hamas Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, a declarat mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

Gruparea Hamas a lansat un atac asupra Israelului, în 7 octombrie, în urma căruia au murit 1.400 de persoane și au fost luate mai mult de 200 de persoane ca ostatici, acest fiind considerat cel mai sângeros episod dintr-o singură zi din ultimii 50 de ani

Citește și: Războiul dintre Israel și Hamas nu s-a terminat. Netanyahu: ”Asta este exact ceea ce vom face”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel