Data actualizării:
Data publicării:

Un nou atac asupra trupelor SUA din Irak. Două rachete au lovit o bază americană (surse Reuters)

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Angie Johnston/ Pixabay
FOTO: Angie Johnston/ Pixabay
Două rachete au căzut în interiorul bazei aeriene Ain al-Asad din Irak, unde sunt staționați soldați americani și forțe internaționale, la vest de Bagdad, au dezvăluit două surse pentru Reuters, marți.

Una dintre surse a spus că rachetele au fost de dimensiuni considerabile, iar lansatorul acestora a fost descoperit la aproximativ 50 de kilometri sud-est de baza militară.

Baza aeriană Ain al-Asad se află în provincia Anbar din vestul Irakului.

Reamintim că doar câteva ore mai devreme, Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA, l-a îndemnat pe Prim-ministrul irakian Mohammed Shia Al-Sudani să investigheze și să urmărească persoanele implicate în atacurile și amenințările la adresa personalului SUA.

În timpul convorbirii lor de luni, Blinken a salutat și faptul că Irakul a condamnat aceste atacuri, a menționat Departamentul de Stat. Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre conflictul dintre Israel și Hamas, precum și despre situația umanitară din Gaza.

Forțele militare ale SUA au reușit să frâneze o tentativă de atac îndreptată împotriva trupelor americane din Irak, și în cursul zorilor zilei de miercuri, interceptând două drone înainte ca acestea să își poată atinge ținta, au dezvăluit doi oficiali americani pentru Reuters.

Acești oficiali, care au preferat să rămână anonimi, nu au indicat cine este suspectat că ar fi orchestrat acest atac. Cu toate acestea, acest incident a venit într-un moment în care Washingtonul este în stare de alertă sporită în fața activităților grupurilor susținute de Iran, în contextul tensiunilor tot mai mari din regiune din cauza conflictului dintre Israel și Hamas.

Cele două drone, care au fost programate să efectueze un singur tip de atac, au fost interceptate în timp ce încercau să lovească baza aeriană al-Asad din Irak, unde sunt dislocați militari americani, au explicat oficialii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel