Un microcip implantat în piele eliberează dozele necesare de medicamente
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cercetătorii americani spun că au obţinut rezultate pozitive în ceea ce priveşte un nou microcip care, implantat în pielea pacientului, eliberează dozele precise de medicamente exact în momentul necesar.

Autor: Anca Murgoci

Experţii de la Institute of Technology din Massachusetts au implantat cate un microcip în pielea unui grup de femei daneze (comandat de la distanţă) pentru tratamentul osteoporozei. Probele clinice au arătat că nu există efecte secundare. Experţii spun că în zece ani produsul ar putea să se comercializeze.

Alte microcipuri, programate dinainte, eliberează treptat mici doze de medicamente pe durata unei anumite perioade, iar noul microcip eliberează medicamentul, printr-o telecomandă de la distanţă, cu ajutorul sistemului wireless. Microcipul care are mărimea unui stimulator cardiac, ar putea oferi beneficii mai mari şi să fie mai puţin costisitor în comparaţie cu injecţiile zilnice, informeaza BBC Mundo.

Această tehnică ar putea fi aplicată pentru a asigura tratamente mai eficiente şi în cazul altor boli, precum cancerul, afirmă autorii acestui studiu, publicat în revista Science Translational Medicine.

Rezultatele au fost prezentate de Asociaţa Americană pentru  Progresul Ştiinţei din Vancouver, Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel