Data publicării:

Un medic din România, considerat SFÂNT de către VATICAN

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Un medic din România va fi canonizat de către Vatican datorită lucrurilor bune pe care le-a făcut.

Martin Benedict este cunoscut pentru minunile făcute în timpul vieții. Pentru doctorul care a locuit în Onești, a început procesul de beatificare de către Vatican.

În urmă cu câteva zile, în faţa casei unde a trăit lui, a fost amplasată o copie fidelă a ieslei din Bethleem, în care s-a născut Iisus. Artistul care a lucrat la acest monument este Roberto Vanadia, specialist UNESCO, iar ieslea poate fi văzută în curtea casei lui Martin Benedict (1931-1986), fost medic internist la Spitalului Municipal din Oneşti.

Minunile înscrise în dosarul de beatificare acceptat de Vatican nu pot fi explicate niciodată ştiinţific. Potrivit procedurii care se impune în acest caz, o comisie formată din medici numiţi de forurile din Roma va face o anchetă şi dacă ei nu vor găsi nicio explicaţie raţională, se poate vorbi despre o minune. În următoarea etapă, cazul este preluat de către o comisie de teologi, care îşi va prezenta concluziile în faţa Comisiei episcopilor şi cardinalilor a Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor. După beatificare, următoarea treaptă este canonizarea, pentru care mai este nevoie şi de alte dovezi ale harului celui plecat la Ceruri, scrie Amfms.ro.

 Ce minuni a făcut Martin BenedictMedicului Martin Benedict a fost pe vremea lui Ceaușescu și preot secret. Când aud numele său, localnicii din satul Gălbeni, își fac cruce și beau câte o gură din apa fântânii din fața casei. „A fost un sfânt. A vindecat mulți oameni. O femeie din Târgul Ocna a spus la comemorarea lui că a fost înviata la morgă de medicul Benedict. Noi credem în el”, a spus Catrina Cosa (73 de ani), din localitate, scrie Ziaruldegarda. În plus, printre minunile înscrise în dosarul de beatificare acceptat de Vatican se numără cazul unei fetițe din București, vindecată de o boală severă la inimă, al unui bărbat din Bacău care a avut pancreatită acută și cazul amintit mai sus - al unei femei care a fost readusă la viață, de la morgă, dupa ce a născut în spitalul din Onești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel