Un marfar a deraiat. Trafic feroviar oprit la Balota, județul Mehedinți/ UPDATE: Traficul feroviar, reluat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Un tren de marfă a deraiat în județul Mehedinți. 

UPDATE: Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 15.02, traficul feroviar a fost reluat condiții de siguranță, în stația CF Balota.

Pentru intervențiile care s-au desfășurat la fața locului, SRCF Craiova a acționat cu personal de specialitate și vinciuri hidraulice, astfel încât au fost retrase cele 13 vagoane din compunerea trenului de marfă și a fost repus pe șină și retras, vagonul deraiat, și au fost realizate reparații la linia de cale ferată afectată de această deraiere.

Reamintim că pe durata întreruperii circulației, CFR SA a asigurat transbordare cu mijloace auto, pe relația Balota - Orșova. O comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea lui.

- Știrea inițială - 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, în staţia CF Balota (linie simplă electrificată) unde, în jurul orei 10:50, al 12-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat. 

Trenul care aparţine operatorului privat de transport feroviar de marfă Rail Cargo România, circula pe relaţia Severin - Balota şi avea în compunere 14 de vagoane (goale).

”Menţionăm faptul că, personalul de intervenţie al Regionalei CF Craiova se deplasează la faţa locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere. Până la reluarea circulaţiei, CFR SA va asigura transbordare cu mijloace auto, pe relaţia Balota - Orşova, pentru călătorii aflaţi în trenurile care tranzitează zona afectată de deraiere. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului vor avea drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat de presă. 

Locomotiva unui tren a luat foc în această dimineață 

Traficul feroviar este blocat între Timișoara și Arad după ce, luni dimineață, locomotiva unui tren de călători a luat foc.  

CITEȘTE AICI MAI MULTE: UPDATE: Reacția CFR Călători privind locomotiva care a luat foc. Traficul feroviar, blocat între Timișoara și Arad

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel