”Bunicul meu Ivo, un mare mezelar și bucătar de nota 10, mi-a transmis pasiunea pentru bucătărie și pentru partea de carmangerie și mezeluri. Bunicul meu era deja a treia generație din familia care avea ca meserie mezelar. Unchiul meu a fost a patra generație și eu sunt a cincea. Facem acest lucru de aproape 200 de ani”, spune italianul de 45 de ani.
”Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”.
„Noi facem aceste produse de o mie de ani și avem iubirea genetică pentru a face mâncăruri bune”, a mai povestit Pecori, potrivit publicației locale Turnul Sfatului.
Acesta i-a călcat pe urme bunicului său, postând inițial rețete pe TikTok.
„Când lumea pe rețelele de socializare îmi cere rețete, tot timpul spun că mezelurile făcute de mine au nevoie de o rețetă dar și de tehnica de lucru. Fac produse care se conservă la 20 de grade în afara frigiderului și nu folosesc conservanți industrial.”
Văzând că are succes la public cu bunătățile pe care le prepară, italianul s-a hotărând să își deschidă o afacere.
„După 25 de ani de bucătărie în Italia, Spania, Austria și România și multă satisfacție adusă de această frumoasă meserie, a venit vremea să mă reprofilez. În acest moment lucrez la deschiderea unui laborator de carne procesată, mezeluri crude, uscate, maturate, gătite”, explică el.
„Sibienii au reacționat foarte bine la produsele mele pentru că fac produse naturale, fără conservanți și încerc să folosesc animale din ferme locale, crescute natural.”
„Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”, povestește italianul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Epidemie de gripă și scarlatină în România! Informații de ultimă oră
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară