Data publicării:

Un italian a devenit faimos pe internet cu rețetele de salam de Sibiu: „Avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu ele”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Manuel Betto Pecori, un italian stabilit în România, s-a decis să înceapă o afacere cu produse preparate din carne de oaie, văzând cât de mult spațiu este pe piața de alimente tradiționale.

”Bunicul meu Ivo, un mare mezelar și bucătar de nota 10, mi-a transmis pasiunea pentru bucătărie și pentru partea de carmangerie și mezeluri. Bunicul meu era deja a treia generație din familia care avea ca meserie mezelar. Unchiul meu a fost a patra generație și eu sunt a cincea. Facem acest lucru de aproape 200 de ani”, spune italianul de 45 de ani.

”Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”.

 „Noi facem aceste produse de o mie de ani și avem iubirea genetică pentru a face mâncăruri bune”, a mai povestit Pecori, potrivit publicației locale Turnul Sfatului.

Acesta i-a călcat pe urme bunicului său, postând inițial rețete pe TikTok.

„Când lumea pe rețelele de socializare îmi cere rețete, tot timpul spun că mezelurile făcute de mine au nevoie de o rețetă dar și de tehnica de lucru. Fac produse care se conservă la 20 de grade în afara frigiderului și nu folosesc conservanți industrial.”

Văzând că are succes la public cu bunătățile pe care le prepară, italianul s-a hotărând să își deschidă o afacere.

„După 25 de ani de bucătărie în Italia, Spania, Austria și România și multă satisfacție adusă de această frumoasă meserie, a venit vremea să mă reprofilez. În acest moment lucrez la deschiderea unui laborator de carne procesată, mezeluri crude, uscate, maturate, gătite”, explică el.

„Sibienii au reacționat foarte bine la produsele mele pentru că fac produse naturale, fără conservanți și încerc să folosesc animale din ferme locale, crescute natural.”

„Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”, povestește italianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel