Un important lider, amenințat cu moartea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a primit amenințări cu moartea din partea unui oficial sud-coreean. Situația tensionată dintre Nord și Sud tinde să escaladeze după ce liderul de la Phenian a fost amenințăt cu moartea.

Ministrul apărării din Coreea de Sud susține că există o echipă de elită pregătită să îl elimine pe Kim Jong-Un în cazul unui pericol nuclear iminent. Însuși Kim Jong-Un este îngrijorat de siguranța sa, notează CNN.

 (w670) Kim Jong U

Americanul Bruce Cumings, specialist politic pe problemele din estul Asiei, precizează că ”nu cred că există un alt lider în lume apărat mai bine decât Kim Jong-Un.” Conform acestuia ”asasinarea lui Un ar însemna un război general în care Seulul ar fi distrus.”

Ginerele premierului Coreei de Nord consideră că pericolul unui asasinat vine chiar din Coreea de Nord. El a declarat că ”există o mare posibilitate ca cineva să îl asasineze pe Kin Jong-Un pentru a-și salva viața. Nu ar fi un plan organizat ci unul impulsiv”, a spus Kang Myund Do. El a fugit din Coreea de Nord din cauza asasinatelor comandate de liderul de la Phenian.

În ultimii ani, Kim Jong-Un a executat mai multe persoane pe care le suspecta că plănuiesc lovituri de stat. Printre cei executați s-a numărat chiar și unchiul său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel