Un fizician celebru, teorie extraordinară: Poate oamenii sunt marţienii. Nu ştim
Brian Cox, profesor şi fizician, afirmă că este posibil ca oamenii, de fapt, să fie marţieni. El se referă la faptul că este posibil ca viaţa în sistemul solar să îşi fi avut originea pe planeta roşie, iar în urma impacturilor cu meteoriţi, aceasta să se fi transferat şi pe alte planete, inclusiv Pământ.
"Este posibil ca viaţa să fi început pe Pământ şi să fi fost transferată pe Marte, la fel cum este posibilă şi viceversa. Asta pentru că sunt bucăţi din Marte pe Pământ, aduse de meteoriţi, dar şi bucăţi de Pământ pe Marte, duse acolo tot prin meteoriţi. Nu ştim dacă nu cumva viaţa a început pe Marte şi apoi s-a transferat pe Pământ, ceea ce ne-ar face pe noi marţieni.
Se pot aduce argumente, privind biologia organismelor de pe Pământ, că civilizaţiile sunt extrem de rare, poate doar una la fiecare galaxie. E o teorie interesantă.
Sigur, e doar o teorie, pentru că în Calea Lactee sunt undeva la un miliard de Sori, deci noi suntem insignifianţi, un punct. Dar, imaginaţi-vă că acesta ar fi singurul loc unde există atomi care pot gândi şi care pot forma o civilizaţie", a declarat prof. Brian Cox pentru BBC.
China vrea să caute planete locuibile pentru a „extinde spațiul nostru de viață”
China vrea să înceapă să vâneze exoplanete locuibile cu un satelit dedicat, cu scopul de a „extinde spațiul nostru de viață” în cosmos. Misiunea propusă va fi prima care va căuta planete locuibile dincolo de sistemul nostru solar cu un telescop spațial.
Proiectul, numit Closeby Habitable Exoplanet Survey (CHES), ar folosi un telescop spațial care ar fi plasat într-un punct din spațiu nu departe de Pământ cunoscut sub numele de punctul L2, aceeași locație ca și cea a NASA, a informat joi postul de știri de stat chinez CGTN, potrivit Newsweek.
China este în prezent în proces de extindere a programului său spațial, după ce a anunțat un plan ambițios pe cinci ani într-un raport publicat în ianuarie. Aceata includea planuri de explorare a graniței sistemului solar.
Telescopul CHES ar putea explora în jur de 100 de stele similare cu soarele la o distanță de aproximativ 32 de ani lumină. Oamenii de știință care au propus proiectul speră că aproximativ 50 de exoplanete asemănătoare Pământului - planete situate în afara sistemului solar - ar putea fi descoperite în zonele locuibile din jurul stelelor gazdă. CITEŞTE MAI MULTE AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News