Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut. Sursa - pixabay.com
Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut. Sursa - pixabay.com
Îți recomandăm să faci acest desert, mai ales că acum este sezonul dovlecilor!  

Acest desert te va cuceri imediat. Rețeta este simplă, ușor de reținut și repetat.

Ingrediente:

dovleac - 300 grame,

gris - 250 grame,

chefir - 250 ml,

zahăr - 150 grame,

praf de copt - 1 linguriță,

coaja de la 1 lămâie,

unt - 50 de grame.

Ingrediente pentru sirop:

zahăr - 100 grame,

apă - 100 ml,

sucul de la 1 lămâie.

 

Prepararea

Dovleacul se decojește de coajă și semințe, apoi se dă prin răzătoare grosieră. Adaugă grișul, chefirul, zahărul, praful de copt și coaja de lămâie. Se amestecă cu o lingură.

Unge o formă de copt cu unt, toarnă aluatul și nivelează-l cu o lingură. Se coace la cuptor la 180 de grade timp de 30-35 de minute.

Între timp, fierbe siropul din apă, zahărul și zeama de lămâie. Așteaptă până când zahărul se topește, apoi oprește aragazul.

Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare 

Se toarnă siropul peste prăjitura fierbinte și se lasă să se răcească. Tăie prăjitura în porții și servește-le pe masă. Deasupra, poți presăra nuci tocate sau fructe uscate. Poftă bună! 

 

Cartofi franțuzești la cuptor: o idee delicioasă pentru prânz sau cină  

 

Cartofii franțuzești sunt întotdeauna delicioși și sățioși. Pentru a prepara cartofi franțuzești delicioși aveți nevoie de următoarele ingrediente:

file de carne de porc sau piept de pui sau curcan - 500 grame,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
cartofi - 1,2 kg,
sare - 1 linguriță,
piper negru - după gust,
brânză - 100 grame.

 
Rețeta, pas cu pas 

Tăiați fileul de carne în bucăți de 5-7 mm. Acum bate carnea cu un ciocan de bucătărie sau cu spatele unui cuțit mare. Sărați și pipărați carnea.

Luați o tigaie și turnați puțin ulei. După ce uleiul s-a încins, puneți carnea și prăjiți-o circa 40 de secunde pe fiecare parte.  

Muștar de struguri. Rețeta fără zahăr a desertului sicilian, care miroase a toamnă


Tăiați 2 cepe în rondele prăjiți-le într-o tigaie până devin translucide. Cartofii curățați se taie felii. Adăugați sare și piper negru în cartofi și amestecați.

O tavă de copt se unge cu ulei, se adaugă jumătate din cartofi. Puneți apoi carnea prăjită și restul cartofilor. 

Adăugați 150 ml de smântână și adăugați ceapa prăjită. Acoperiți vasul cu folie și dați-l la cuptor. Gătiți cartofii, sub folie, 30 de minute sau până când sunt gata. Îndepărtați folia și presărați deasupra 100 de grame de brânză, dată prin răzătoarea fină. 

De ce ai nevoie de o strecurătoare atunci când prepari un pilaf? Sfatul gospodinelor iscusite

Dați din nou vasul cu cartofii la cuptor și mai gătiți-i încă 15 minute sau până când brânza devine  aurie. Cartofii se servesc fierbinți pe masă. Poftă bună!

 

Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustului cafelei

Este greu de imaginat o dimineață perfectă fără o ceașcă de cafea aromată. Licoarea ne ajută să ne pregătim pentru o zi nouă.

Cu toate acestea, starea de spirit depinde, în mare măsură, de calitățile gustative ale băuturii. De obicei, adăugăm un minim de componente în cafea. Practic, toată lumea se limitează la lapte, zahăr și scorțișoară.

Ne putem distra însă și cu alte ingrediente, pe care le putem adăuga în cafeaua de dimineață. Prin urmare, ar trebui să învățăm cum să facem o cafea incredibil de gustoasă acasă. Pentru a face acest lucru, merită să știm ce ingrediente neobișnuite pot transforma băutura.

Sare. Acest ingredient pare nepotrivit, dar este greșit. Sarea este un produs excelent care va îmbunătăți gustul băuturii. Dacă dorim să eliminăm gustul amar, atunci un praf mic de sare va face față perfect sarcinii.

Supă cremă de vinete și parmezan. Rețeta zilei

Unt. Gurmanzii știu că untul obișnuit transformă cafeaua într-o băutură divină. Datorită untului,  gustul băuturii devine mai sofisticat, mai luminos și mai bogat. Merită să adăugăm o bucată mică de unt, dar trebuie să știm că numărul de calorii al băuturii va crește.

Sirop de arțar. Mulți știu că toate siropurile sunt cu siguranță dăunătoare și periculoase. Cu toate acestea, siropul de arțar este o excepție. Produsul are o compoziție naturală cu o listă semnificativă de proprietăți utile.

Chipsuri de varză Kale: delicioase, crocante și sănătoase. Copiii le vor adora

Dar acesta nu este principalul avantaj al produsului. Cert este că siropul de arțar are un gust unic, așa că orice gurmand ar trebui să încerce să-l adauge în cafea.  Apropo, dacă adăugăm sirop de arțar în cafea, nu vom mai folosi zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel