Urmărește emisiunea live
Un desert simplu, rapid și delicios: ai nevoie de forme de brioșe și de o oală cu apă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un desert simplu, rapid și delicios - ai nevoie de forme de brioșe și de o oală cu apă. Sursa - Pexels
Un desert simplu, rapid și delicios - ai nevoie de forme de brioșe și de o oală cu apă. Sursa - Pexels
Uneori, din varii motive, nu avem posibilitatea de a coace un desert în cuptor, dar ne dorim foarte mult să gătim niște brioșe. 

Dar, te poți descurca și fără cuptor, folosind doar aragazul. Desertul din tigaie nu va fi cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor.  

Ingrediente:

2 ouă,

90 grame de zahăr,

120 ml de lapte,

120 ml de suc de portocale,

2 linguri de unt topit,

240 grame de făină (sau 200 grame de făină și 40 grame de cacao);

5 grame de zahăr vanilat,

5 grame de praf de copt,

coaja de o jumătate de portocală.

 

Preparare

 

Adăugați zahărul în bolul cu ouă și bateți bine până obțineți o spumă. Apoi adăugați laptele, sucul, untul, continuând să amestecați. Urmează  coaja de portocală, praful de copt și zahărul vanilat.

Tartă bestială cu trei umpluturi: ai nevoie de patru lipii, nuci, mac și stafide. Succesul va fi garantat 

Umpleți cu aluat formele de brioșe (aveți grijă să fie umplute doar pe jumătate). Formele de brioșe, umplute pe jumătate cu aluat, se pun într-o oală adânca, în care ați turnat apă. Acoperiți oala cu un capac și puneți-o la foc mediu.

Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi 

Gătiți brioșele până sunt gata. Dacă apa fierbe mai repede, iar brioșele încă nu sunt gata, doar adăugați mai multă apă în oală.

La final, rămâne doar să ornați brioșele cu zahăr pudră, ciocolată topită sau orice cremă doriți. Poftă bună!

BONUS. Clătite olandeze, un mic dejun delicios și rapid, care va fi îndrăgit de întreaga familie

 

Clătită olandeză, cunoscută sub numele de clătită germană, nu are nicio legătură cu Olanda. Mai mult, Statele Unite sunt considerate locul nașterii acestui fel de mâncare neobișnuit.

Acest desert simplu se face într-o tavă de fontă și se servește fierbinte. Clătita olandeză a fost servită, pentru prima dată, de clienții restaurantului Manca's Cafe din Seattle. Acest desert a fost servit, în anii 1940, iar numele a fost inventat de fiica proprietarului, Victor Manke.

Clătita este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau poate deveni un desert cu drepturi depline.

Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:

2 ouă,

200 ml lapte călduț,

3 linguri de făină de grâu,

3 linguri de ulei vegetal,

1 lingură de unt topit,

1 lingură de zahăr vanilat,

1 lingura zahăr pudră,

50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,

1 banană,

suc de lămâie

praf de sare.

Timp de preparare: 30 minute.

 

Rețeta pas cu pas  

 

În primul rand, puneți tigaia cu diametru 22-24 cm într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. Procesul va dura aproximativ 10 minute. În acest timp, pregătiți aluatul.

Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi 

Puneți ouăle într-un castron, adăugați praful de sare și zahărul vanilat. Bateți ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adăugați laptele cald și amestecați din nou bine. Cerneți făina în bol și frământați aluatul.

Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte

Fructele trebuie tăiate. În această rețetă se folosesc bananele și căpșunile. Opțional, puteți adăuga zmeură, coacăze, afine, mere și chiar fructe uscate. Principalul lucru este să cunoașteți măsura în cantitate, astfel încât aluatul să crească în timpul coacerii.

Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie: un truc aparent banal, dar eficient

Turnați uleiul în tigaia încinsă, apoi adăugați aluatul. Pune fructele deasupra. Coaceți clătita în cuptor, pentru 15-20 minute, la 220°C. În timpul procesului de coacere, clătitele se ridică neuniform, da așa și trebuie să fie. Când crusta deasupra este aurie, clătita olandeză poate fi scoasă din cuptor.

Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta

Conform tradiției, turnați deasupra clătitele unt topit, stropiți-o cu zeamă de lămâie și  zahăr pudră. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel