Un copil de 13 ani s-a electrocutat la pescuit, în Prahova
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Un copil de 13 ani s-a electrocutat, marți după-amiază, când se afla la pescuit. 

Un băiat de 13 ani, aflat la pescuit împreună cu alte persoane în Tătărani, județul Prahova, s-a electrocutat după ce a atins firele de înaltă tensiune.

„În această după-amiază, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova au fost sesizaţi despre faptul că un minor în vârstă de 13 ani s-a electrocutat în timp ce se afla la pescuit la o baltă de lângă Grupa C din Staţia CF Ploieşti Triaj, după ce ar fi atins cu undiţa firul de contact al căii ferate electrificate, care se afla în imediata apropiere a bălţii”, informează marţi IPJ Prahova.

Persoanele care îl însoțeau pe minor l-au urcat în mașină după incident pentru a-l duce la spital, iar pe drum s-au întâlnit cu o ambulanță, informează presa locală.

Minorul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Prahova, băiatul a suferit arsuri de gradele I, II şi III pe 40% din suprafaţa corporală - torace, membre superioare şi inferioare.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă în acest caz. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, transmite Agerpres.

Copil din Iași, în stare gravă la spital, după ce a urcat pe un vagon și s-a electrocutat

La finalul lunii aprilie, un băiat de 12 ani din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a electrocutat. Copilul ar fi urcat pe un vagon, iar acolo ar fi atins firele de înaltă tensiune. Din cauza șocului, băiatul a fost trântit la pământ. 

Un angajat CFR l-a găsit căzut de pe vagonul unui tren de marfă de pe o linie secundară a gării din oraș. La fața locului a intervenit imediat un echipaj SMURD, iar copilul a fost dus la spital. Minorul are arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului.

"Copilul este conștient, cooperant. El a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din corp și de politraumatism prin cădere de la înălțime. A fost transportat la UPU de la Spitalul Sf. Maria.", a anunţat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, scria atunci Ziarul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel