Un copil de 11 ani a fost readus la viață după 17 minute. Ar fi încercat să se sinucidă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Madalin Calita de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Madalin Calita de la Pixabay
Un copil de 11 ani din Bistrița-Năsăud, care ar fi încercat să se sinucidă, a fost readus la viață de salvatori după 17 minute. 

A fost o luptă contra cronometru în localitatea Maieru din Bistrița-Năsăud, pentru salvarea unui copil de 11 ani. Băiatul fusese găsit inconștient, după ce ar fi încercat să se sinucidă. 

Minorul a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de către echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi timp de 17 minute. Ulterior, copilul de 11 ani a fost transportat cu un elicopter la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

Un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud arată că paramedicii sângeorzeni au trecut la stabilizare, până la sosirea echipajului cu medic. 

'Împreună au predat copilul elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou care a aterizat pe terenul de fotbal din Maieru. Copilul a fost transportat intubat la o clinică de specialitate din municipiul Cluj-Napoca', a transmis ISU, potrivit timponline.ro.

IPJ Bistrița-Năsăud: Copilul ar fi încercat să sinucidă, la domiciliu 

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a informat că 'polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un eveniment semnalat în localitatea Maieru. Din primele verificări s-a constatat că un minor în vârsta de 11 ani, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă, fiind găsit la scurt timp de membrii familiei.'

Când echipajul medical a intervenit, minorul era în stare de inconștiență.

'Polițiștii desfășoară cercetări cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să documenteze fapta', a mai transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Tot în Bistrița-Năsăud:

Un copil de patru ani a căzut peste un grătar încins

În luna iulie a.c., un copil de doar patru ani a căzut peste un grătar încins. Pompierii militari au intervenit de urgență la fața locului, alături de un echipaj medical, transmitea Realitatea PLUS.

'Pompierii militari au fost solicitați să intervină în localitatea Colibița unde un băiețel în vârstă de  4 ani a  căzut peste un grătar încins. Echipajul medical a găsit băiețelul la fața locului conștient. Acesta prezenta arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul piciorușului și a mâinii drepte pe o suprafață de aproximativ 7%.', declara atunci Cristina Răcilă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel