Un bărbat trimis la închisoare în 2002, eliberat după reanalizarea probelor ADN. "Am suferit timp de 21 de ani, în fiecare secundă"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat trimis la închisoare în 2002, eliberat după reanalizarea probelor ADN. "Am suferit timp de 21 de ani, în fiecare secundă" / Foto: Pixabay, de Jose Antonio Alba
Un bărbat trimis la închisoare în 2002, eliberat după reanalizarea probelor ADN. "Am suferit timp de 21 de ani, în fiecare secundă" / Foto: Pixabay, de Jose Antonio Alba
Un norvegian care şi-a petrecut aproape 21 de ani în spatele gratiilor, a fost eliberat după reanalizarea probelor ADN

Un bărbat de 43 de ani din Norvegia, care şi-a petrecut aproape 21 de ani în spatele gratiilor, a fost eliberat joi după reanalizarea probelor ADN, transmite Agerpres.  Se pare că revizuirea acestui caz nu a putut asocia prezenţa sa în locul în care două fete au fost violate şi ucise în anul 2000, transmite agenţia DPA.

"Am suferit timp de 21 de ani, în fiecare secundă, în fiecare minut, în fiecare oră, în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare lună, în fiecare an" a transmis Viggo Kristiansen printr-o scrisoare pe care avocatul său a citit-o în timpul procedurilor de joi.

Însă, suferinţa familiilor fetelor a fost mai mare decât cea trăită de el, a precizat bărbatul care a cerut să aibă parte de pace şi linişte pentru a începe o nouă viaţă. "Astăzi începe restul vieţii mele", a scris el, potrivit relatărilor din presă.

Judecătoarea a spus că anii petrecuţi de Kristiansen în închisoare au fost o nedreptate



Judecătoarea Tonje Vang a declarat în timpul audierilor de apel de la Oslo că anii petrecuţi de Kristiansen în închisoare au fost o nedreptate. După cum era de aşteptat, Kristiansen şi avocatul său au acceptat decizia de anulare a sentinţei iniţiale.

Cazul a fost declanşat de violarea şi uciderea a două fete, în vârstă de 8, respectiv 10 ani, în cartierul Baneheia din oraşul Kristiansand. În 2002, Kristiansen a fost găsit vinovat şi condamnat la 21 de ani de închisoare, cu toate că şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia.

Acest caz a fost redeschis în 2021. Anchetatorii au reexaminat ADN-ul şi nu au putut identifica nicio asociere între Kristiansen şi aceste infracţiuni sau locul în care au fost comise.

Însă, ADN-ul unui bărbat găsit vinovat odată cu Kristiansen a fost asociat atât cu aceste infracţiuni cât şi cu locul faptei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel