Un bărbat nu a vrut să plece din Penitenciarul Găeşti când a fost eliberat. A primit o amendă de 2.000 de lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un bărbat nu a vrut să plece din Penitenciarul Găeşti când a fost eliberat. A primit o amendă de 2.000 de lei - Foto Pexels
Un bărbat nu a vrut să plece din Penitenciarul Găeşti când a fost eliberat. A primit o amendă de 2.000 de lei - Foto Pexels
Un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei de poliţişti după ce a refuzat să părăsească Penitenciarul Găeşti în ziua în care a fost eliberat. 

'La data de 11 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti s-au deplasat în faţa Penitenciarului Găeşti, unde au identificat un bărbat, de 39 de ani, eliberat pe parcursul acestei zile, care nu ar fi vrut să părăsească penitenciarul. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică', a transmis, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa. 

Citește și - Dacă te apropii de acest copac faci închisoare! (video) Unde se află cel mai bine protejat arbore din lume

Există în lume cel mai bine protejat copac din lume. Dacă te apropii de el, vei fi amendat și vei face închisoare!

Hyperion, un arbore din specia sequoia de coastă (Sequoia sempervirens), a intrat în Cartea Recordurilor la cei 115.92 metri ai săi, ca fiind cel mai înalt din lume. Din păcate, de atunci au apărut și problemele sale. Descoperit în 2006 în Parcul Național Redwood din California, acesta a atras curioși de tot felul, iar unii nu l-au tratat cu respectul cuvenit. Recent, conducerea parcului a anunțat că oricine este prins în apropierea copacului riscă până la șase luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari, informează CNN.

„Hyperion este situat în afara traseului, printr-o vegetație densă și este nevoie de o tăiere intensă a tufișurilor pentru a se ajunge la el”

Arborele se află în adâncul parcului și nu are niciun traseu care să ducă la el. Cu toate acestea, a fost găsit cu ajutorul prezentărilor care i-au fost făcute de tot felul de bloggeri.

„Hyperion este situat în afara traseului, printr-o vegetație densă și este nevoie de o tăiere intensă a tufișurilor pentru a se ajunge la el”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul parcului național. „În ciuda călătoriei dificile, popularitatea crescută datorată bloggerilor de călătorii și site-urilor de Internet a acestui copac din afara traseului a dus la devastarea habitatului din jurul lui Hyperion”, se mai precizează în comunicat. „În calitate de vizitator, trebuie să decideți dacă veți face parte din conservarea acestui peisaj unic sau veți face parte din distrugerea lui?”, se arată pe site-ul rezervației. Cei care aleg a doua variantă vor plăti scump.

Din cauza semnalului slab de GPS și telefonie mobilă, există riscul ca dacă un turist se pierde sau este rănit în zonă să nu poată fi salvat...

Din cauza semnalului slab de GPS și telefonie mobilă, există riscul ca dacă un turist se pierde sau este rănit în zonă să nu poată fi salvat, a declarat Leonel Arguello, șeful resurselor naturale al parcului.

Zona este amenințată de incendiile de pădure, care sunt tot mai frecvente și extinse în California

Pe lângă eroziunea și daunele cauzate la baza copacului, numărul mare de vizitatori duce la probleme de mediu - "Oamenii lasă hârtie igienică folosită și deșeuri, nu este bine", a spus Arguello. În plus, zona este amenințată de incendiile de pădure, care sunt tot mai frecvente și extinse în California. Vezi articolul și video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel