Un bărbat care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza pandemiei COVID
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza pandemiei COVID / Foto: Pixabay
Un bărbat care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza pandemiei COVID / Foto: Pixabay
Un bărbat care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza  pandemiei COVID.

Un bărbat din SUA care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza  pandemiei COVID.  Darko Desic a ales să se predea deoarece pandemia l-a lăsat fără un acoperiș deasupra capului, scrie Sky News.

“Merg înapoi la închisoare unde voi avea un acoperiș deasupra capului.”, a spus bărbatul.

Cum evadase bărbatul din închisoare

Bărbatul, care a evadat în 1992, a explicat că în ultimii zeci de ani lucrat ca zilier în Sydney, dar carantina impusă de pandemia de Covid l-a făcut să rămână fără muncă și așa a ajuns să doarmă pe o stradă. Acum el are 64 de ani, iar duminica trecută s-a predat la secția de poliție Dee Why. El este acum acuzat că a scăpat din arestul legal în 1992, potrivit unei declarații a poliției.

Polițiștii spun că Darko Desic avea 35 de ani când a evadat, folosind um bomfaier și un clește. În momentul evadării, el ispășise 13 luni de închisoare dintr-o condamnare de trei ani și jumătate, pentru cultivare de canabis. Născut în fosta Iugoslavie, Desic a spus polițiștilor că a scăpat din închisoare pentru că credea că va fi deportat odată ce își va ispăși pedeapsa. S-ar fi temut că va fi pedepsit pentru că nu și-a îndeplinit serviciul militar obligatoriu în fosta sa țară. 

Oficialii din domeniul imigrației au renunțat la un moment dat să-l caute și, în 2008, i-au acordat rezidența în Australia. Desic a declarat poliției că și-a petrecut tot timpul liber pe plajele din nordul orașului Sydney, în suburbia Avalon și, că nu a ajuns niciodată în atenția poliției în acel moment.

Evadare ca în filme la Urziceni. Un tânăr, aflat în arest preventiv, a fugit chiar de sub ochii polițiștilor

Un tânăr de 18 ani, care se afla în arest preventiv pentru furt calificat și conducere fără permis, a reușit o evadare demnă de filme. Individul a fugit chiar de sub ochii oamenilor legii.  În luna august acesta a evadat pe geamul de la toaleta din sediul secției de poliție. Pentru a-l găsi pe tânăr, poliţiştii au instituit filtre în tot judeţul şi IPJ Ialomiţa a angrenat forţe suplimentare de la toate serviciile operative. De asemenea, a fost solicitat sprijinul jandarmilor ialomiţeni cu un câine de urmă. Individul a fost găsit abia după câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel