Un bărbat a fost declarat nevinovat și eliberat, după aproape 46 de ani petrecuți în închisoare
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
După aproape 46 de ani petrecuți în închisoare, în care și-a susținut nevinovăția, un bărbat a fost eliberat. 

Isaiah Andrews, un bărbat în vârstă de 83 de ani, a fost găsit nevinovat în urmă cu câteva zile de către un juriu din statul american Ohio. El își petrecuse aproape 46 de ani din viață după gratii. Anul trecut, a obținut dreptul de a avea un nou proces și iată că, după mai bine de patru decenii în care și-a susținut nevinovăția, a fost eliberat. 

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook Ohio Innocence Project, un ONG care sprijină deținuții condamnați pe nedrept. 

"La aproape 46 de ani de la condamnare, a doua cea mai lungă perioadă de detenție cunoscută din istoria SUA, Isaiah a fost eliberat", a arătat ONG-ul, care l-a asistat cu avocați pe Isaiah Andrews. Bărbatul de 83 de ani a fost achitat în 90 de minute. 

Isaiah Andrews a fost condamnat în 1974 pentru uciderea soției sale, Regina Andrews, potrivit clevescene.com. Femeia fusese ucisă cu 11 lovituri de cuțit. ONG-ul Ohio Innocence Project susține că Andrews a fost condamnat în urma unei erori grave a anchetatorilor.

Inițial, un alt individ a fost principalul suspect, dar a oferit un alibi. 

În anii petrecuți după gratii, lui Isaiah Andrews i s-a oferit un acord pentru termen redus de detenție dacă recunoștea uciderea soției sale. Bărbatul a refuzat și, până când a fost eliberat, și-a susținut nevinovăția.

De ceva vreme, bărbatul se luptă și cu o boală necruțătoare. La proces, el a stat pe un scaun cu rotile. Duminică, un antreprenor local i-a oferit un cărucior nou. 

CITEȘTE ȘI: A stat trei ani la psihiatrie după ce un polițist l-a CONFUNDAT. Când spunea că nu el este cel căutat, medicii îl credeau... NEBUN

VEZI ȘI: Un criminal condamnat la moarte a fost executat după 30 de ani

Deţinutul condamnat la moarte în Alabama, Willie B. Smith III, a fost executat joia trecută, a anunţat biroul procurorului general al statului, după ce Curtea Supremă a SUA a refuzat să audieze un recurs pentru cea de-a 11-a oară, relatează CNN

Smith a fost executat prin injecție letală la 9:47 p.m. ora locală în Atmore, Alabama, potrivit biroului procurorului general.

Bărbatul a fost condamnat pentru că a jefuit-o pe Sharma Ruth Johnson, în vârstă de 22 de ani, apoi a forțat-o să intre în portbagajul propriei mașini furate și a împușcat-o mortal în 1991. Anchetatorii spun că Smith a incendiat apoi mașina cu cadavrul lui Johnson înăuntru. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel