Un avion cargo Boeing a aterizat la Istanbul fără roțile din față (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un avion cargo Boeing 767 BA.N al FedEx Airlines a aterizat, astăzi, pe aeroportul din Istanbul fără să deschidă trenul de aterizare din față.

Aeronava, care zbura de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a informat turnul de control de pe aeroportul din Istanbul că trenul de aterizare nu s-a deschis și a aterizat cu îndrumarea turnului, a transmis Ministeru turc de Transporturi într-un comunicat, potrivit Reuters.

Echipele de salvare și de stingere a incendiilor de pe aeroport au fost mobilizate înainte de aterizare, dar nimeni nu a fost rănit. Ministerul nu a oferit niciun motiv pentru eșec. Aeronava implicată este un avion cargo Boeing 767 vechi de aproape 10 ani, unul dintre cele mai comune avioane cargo și bazat pe modelul 767 pentru pasageri care datează din anii 1980.

FedEx a precizat într-un comunicat că va colabora cu autoritățile privind ancheta și că va "furniza informații suplimentare pe măsură ce acestea vor fi disponibile".

Imagini video obținute de Reuters au arătat scântei și ceva fum în timp ce partea din față a avionului răzbătea pe pistă înainte de a se opri și de a fi stropit cu spumă de stingere a incendiilor. Pista a fost închisă temporar pentru traficul aerian, dar celelalte piste ale aeroportului funcționează în continuare în mod normal, a precizat operatorul aeroportului IGA.

Producătorii nu sunt de obicei implicați în operarea sau întreținerea avioanelor cu reacție odată ce acestea intră în serviciu, dar Boeing a fost supus unei intense monitorizări din partea presei și a autorităților de reglementare în urma unei serii de incidente cu avionul său mai mic 737.

Constructorul american de avioane nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel