Un asteroid "distrugător de orașe" trece miercuri, 7 februarie 2024, pe lângă Pământ
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Suntem în pericol?

Laboratorul Jet Propulsion al NASA a făcut o descoperire "pe moment": un asteroid de dimensiuni considerabile care, în mod normal, ar putea fi considerat o reală amenințare pentru orașele de pe Pământ, este programat să treacă pe lângă planeta noastră miercuri, 7 februarie 2024, la ora 2:06 (ora României).

Asteroidul se va afla la o distanță de 5,4 milioane de kilometri de Pământ, mult mai departe decât Luna, care este situată la doar 384.400 de kilometri. Conform datelor furnizate de NASA, această masă stâncoasă, cu dimensiuni de 244 de metri, echivalează aproximativ cu două stadioane de fotbal american, denunde și denumirea de "City Killer" (distrugător de orașe), scrie The Guardian.

De ce "distrugător de orașe"

Cercetătorii folosesc termenul „distrugători de orașe” pentru a descrie acest tip de asteroizi, deoarece, în cazul în care ar lovi o zonă dens populată, ar putea provoca distrugeri majore, echivalând cu distrugerea unui întreg oraș. Cu toate acestea, în situația specifică menționată, asteroidul va fi prea mic și va fi situat la o distanță prea mare pentru a fi observat cu ochiul liber, necesitând un telescop pentru detectare.

La următoarea sa trecere pe lângă Pământ, în iulie 2037, se estimează că se va apropia la puțin peste 15 milioane de kilometri de Pământ. Acest asteroid denumit 2023 SP1 este clasificat ca fiind „potențial periculos” de către NASA tocmai pentru că diametrului său are peste 140 de metri iar un presupus impact ar fi literalmente catastrofal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel